PRESS CENTAR / AKTUELNE INFORMACIJE
Sve informacije o aktivnostima naše kompanije na jednom mjestu.

Međunarodna potvrda efikasnosti i sigurnosti Bosnalijekovog proizvoda

Na Bosnalijekovom satelit simpoziju predsjednik Gastroenterološkog naučnog društva Rusije prof. dr. Leonid Lazebnik održao je izlaganje o temi „Uloga Enterofuryla u eradikaciji Helicobacter pylori“. Ugledni ruski profesor Lazebnik je prisutne stručnjake detaljno upoznao sa svojim iskustvima liječenja Helicobacter pylori Enterofurylom.


Međunarodna potvrda efikasnosti i sigurnosti Bosnalijekovog proizvoda
"U Rusiji imamo pozitivna iskustva sa Enterofurylom i njegov učinak je potvrđen. Stoga je naša nacionalna preporuka za liječenje Helicobacter pylori Enterofuryl, koji koristimo širom naše zemlje", rekao je između ostalog uvaženi prof. dr. Lazebnik. Profesor Lazebnik je u susretu s medijima istaknuo zadovoljstvo radom s najvećom bh. farmaceutskom kompanijom Bosnalijek, te dodao: "Razgovarao sam s direktorom Bosnalijeka o mogućnostima organiziranja internacionalnog konzilija za Enterofuryl, jer Helicobacter pylori nije pokazao rezistenciju na ovaj lijek."

Bosnalijekov satelit simpozij održan je u sklopu Petog kongresa gastroenterologa i hepatologa BiH u Mostaru, 13. juna 2015. godine. U svrhu pružanja kontinuirane podrške značajnim stručnim skupovima, Bosnalijek je bio srebrni sponzor Petog kongresa gastroenterologa i hepatologa BiH s međunarodnim učešćem, koji se održao u Mostaru od 11. do 14. juna 2015. godine.

Prof. dr. Lazebnik je ugledni ruski profesor s Moskovskog državnog Univerziteta za medicinu i prevenciju, doktor medicinskih nauka, šef Odjela za terapiju, prevenciju i gerijatriju, te predsjednik Gastroenterološkog naučnog društva Rusije.

Na Kongresu su bile zastupljene teme iz svih oblasti gastroenterologije i hepatologije, te pripadajućih dijelova radiologije i endoskopije, s posebnim osvrtom na svjetske novitete. Osim stručnjaka iz Bosne i Hercegovine, Kongres je okupio i vrhunske stručnjake iz regije i cijelog svijeta, što je bila odlična prilika za razmjenu iskustava i ideja, te uspostavljanje saradnje kako u praktičnom, tako i u naučnom smislu.

juni 15. 2015
Ranije objavljeno
Amina Kajtaz brend ambasador kompanije Bosnalijek Odluka o preventivnom povlačenju određenog broja serija lijeka RANIBOS® ... Održano tradicionalno druženje sa penzionerima, porodicama poginulih rad ... Mladi rukometaši Izviđača i Borca pobjednici 4. LYSOBACT® Međunarodnog t ... Lysobact® 4. Međunarodni rukometni turnir (U15 i U17) „VIŠE OD IGRE“ Sar ... Kompanija Bosnalijek otvorila novi pogon za proizvodnju tečnih i polučvr ... Potpisan ugovor između Bosnalijeka i Sarajevo Medical School – Medicinsk ... Na Dolorex B2B štafetnom noćnom ceneru dva Bosnalijekova tima osvojila v ... Bol – važan upozoravajući simptom Povodom Svjetskog dana multiple skleroze održano stručno predavanje za ...

oktobar 20. 2019 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%