PRESS CENTAR / AKTUELNE INFORMACIJE
Sve informacije o aktivnostima naše kompanije na jednom mjestu.

Kompanija Bosnalijek otvorila novi pogon za proizvodnju tečnih i polučvrstih lijekova

Investicijom vrijednom 50 miliona konvertibilnih maraka proizvodne mogućnosti kompanije će se povećati čak pet puta, dok savremeni proizvodni pogon Bosnalijeku osigurava reputaciju proizvođača lijekova s najvišim standardima kvaliteta.


Kompanija Bosnalijek otvorila novi pogon za proizvodnju tečnih i polučvrstih lijekova

Sarajevo, 21.6.2019 - Bosnalijek, vodeća farmaceutska kompanija u Bosni i Hercegovini, svečano je otvorila novi pogon za proizvodnju tečnih i polučvrstih formi lijekova. Objekat, čija površina iznosi gotovo 5.000 m2, ispunjava najviše lokalne i međunarodne regulatorne zahtjeve. Ovom investicijom, vrijednom 50 miliona konvertibilnih maraka, proizvodne mogućnosti kompanije će se povećati čak pet puta, a dodatno će osigurati i nova zapošljavanja.

 „ Naš prioritet je ispunjenje najviših očekivanja korisnika naših proizvoda, što osiguravamo kroz proizvodnju lijekova visoke efikasnosti, sigurnosti i kvaliteta. U skladu s tim, novi proizvodni pogon je savremeno dizajniran i koncipiran. Kao i ostali Bosnalijekovi pogoni, potpuno je usklađen sa zahtjevima EU GMP smjernica, što nam osigurava reputaciju proizvođača lijekova s najvišim standardima kvaliteta", kazao je Nedim Uzunović, direktor Bosnalijeka.

Kompanija Bosnalijek trenutno u portfoliju ima oko 240 raznih jačina i oblika farmaceutskih proizvoda, baziranih na 114 različitih molekula, a do kraja godine pripremaju najmanje deset novih lijekova i dodataka prehrani s primjenom u kardiologiji, psihijatriji i urologiji. U novom pogonu je instalirana savremena oprema renomiranih evropskih proizvođača, koja će osigurati povećanje automatizacije procesa.

„Maksimalan godišnji kapacitet proizvodnje iznosit će 34 miliona pakovanja tečnih i polučvrstih formi lijekova, što je petostruko povećanje u odnosu na dosadašnje kapacitete za proizvodnju istih. Kao vodeća farmaceutska kompanija iz Bosne i Hercegovine, Bosnalijek širi poslovanje i nastavlja s ulaganjima kako bismo ostvarili svoju viziju rasta i razvoja kompanije na domaćim i novim svjetskim tržištima", dodao je Uzunović.  

Nove investicije podrazumijevaju i nova zapošljavanja. Zahvaljujući ovoj investiciji Bosnalijeka, šansu za posao i usavršavanje dobit će novi stručni kadrovi za proizvodnju lijekova i srodnih proizvoda.

Izgradnjom novog pogona za proizvodnju tečnih i polučvrstih formi lijekova Bosnalijek pokazuje jasnu opredijeljenost za unapređenje i modernizaciju proizvodnje, te je važan dio strategije rasta i razvoja ove kompanije, koja posluje na tri kontinenta i brine o zdravlju za više od 300 miliona ljudi.

Na današnjoj proslavi povodom otvaranja novog pogona, Bosnalijek je predstavio i novi korporativni slogan „Prvo zdravlje!", kojim ističe svoj krajnji cilj i posvećenost zdravlju prije svega.  

 
juni 21. 2019
Ranije objavljeno
Amina Kajtaz brend ambasador kompanije Bosnalijek Odluka o preventivnom povlačenju određenog broja serija lijeka RANIBOS® ... Održano tradicionalno druženje sa penzionerima, porodicama poginulih rad ... Mladi rukometaši Izviđača i Borca pobjednici 4. LYSOBACT® Međunarodnog t ... Lysobact® 4. Međunarodni rukometni turnir (U15 i U17) „VIŠE OD IGRE“ Sar ... Kompanija Bosnalijek otvorila novi pogon za proizvodnju tečnih i polučvr ... Potpisan ugovor između Bosnalijeka i Sarajevo Medical School – Medicinsk ... Na Dolorex B2B štafetnom noćnom ceneru dva Bosnalijekova tima osvojila v ... Bol – važan upozoravajući simptom Povodom Svjetskog dana multiple skleroze održano stručno predavanje za ...

oktobar 15. 2019 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%