home

 
 
  Razvoj novih proizvoda
  Proizvodnja
  Kontrola kvaliteta
  OTC program
  Proizvodi po zaštićenom nazivu
  Proizvodi po generičkom nazivu
  Proizvodi prema ATC klasifikaciji
  Brošure
  Principi samoliječenja

Jukićeva 53
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

tel. +387(0)33 254 400
fax. +387(0)33 814 253

info@bosnalijek.ba
www.bosnalijek.ba

Bosnalijekov asortiman obuhvata 184 proizvoda od čega je 170 lijekova na bazi 105 različitih generičkih naziva, za peroralnu, parenteralnu i topikalnu primjenu, s učinkom na probavni sistem i metabolizam, kardiovaskularni sistem, sistemske infekcije, kožu, koštano-mišićni, nervni i respiratorni sistem, te sistemske hormonske lijekove osim spolnih hormona. Pored lijekova asortiman obuhvata sedam dodataka prehrani, tri dezinficijensa za medicinsku upotrebu i četiri dezinficijensa za široku potrošnju.

Bosnalijek je trajno orijentiran prema kupcima, čije potrebe pratimo i analiziramo s posebnom pažnjom. Rezultat je širok asortiman lijekova prilagođen potrebama korisnika. Lijekovi se proizvode u obliku tableta, film tableta, kapsula, masti, gelova, emulzija, suspenzija i sirupa.

Trajna osnova našeg proizvodno – prodajnog asortimana su lijekovi na recept iz svih farmakoterapijskih grupa, od kojih su najznačajniji kardiovaskularni lijekovi. Zatim slijede lijekovi koji djeluju na digestivni trakt i metabolizam, na nervni sistem i lijekovi za liječenje sistemskih infekcija.

Vodeći brend Bosnalijeka iz grupe kardiovaskularnih lijekova je Lopril, kako na tržištu Bosne i Hercegovine, tako i na izvoznim tržištima. Namijenjen je liječenju povišenog krvnog pritiska, prevenciji i liječenju hroničnog srčanog popuštanja te bubrežnih komplikacija kod šećerne bolesti.

Prateći svjetske trendove u samoliječenju, Bosnalijek nastavlja ulaganja u razvoj i promociju proizvoda iz svog bezreceptnog asortimana (OTC asortiman). Ovi proizvodi su namijenjeni za prevenciju i ublažavanje određenih simptoma i manjih zdravstvenih tegoba kao što su bol, povišena tjelesna temperatura, probavne, kardiovaskularne, reumatske, psihičke i klimakterične smetnje, kada postoji potreba za određenim vitaminima i mineralima, te za poboljšanje opšteg stanja i jačanje imuniteta organizma.

Svu proizvodnju Bosnalijek ostvaruje u dva proizvodna pogona: pogon za proizvodnju čvrstih oralnih oblika lijekova i pogon za proizvodnju nesterilnih polučvrstih i tečnih oblika lijekova. Pogoni su savremeno koncipirani i dizajnirani u skladu sa međunarodnim standardima, što Bosnalijeku osigurava reputaciju proizvođača lijekova najviših standarda kvaliteta.

Bosnalijek ostvaruje uspješnu saradnju sa farmaceutskim kompanijama svjetskog glasa, kao što su: Lek, Sandoz – Novartis, Hoffman La Roche i Eli Lilly.

 


   

 
 

home | RSS | kontakti |
o nama | proizvodi | investitori | press centar | karijera | zaviri u kompaniju

Copyright © 2008 - Sva prava zadržana
dizajn i razvoj DWS i DSD maj 2008

 
Royal Jelly