PRESS CENTAR / AKTUELNE INFORMACIJE
Sve informacije o aktivnostima naše kompanije na jednom mjestu.

Održano Prvo regionalno kardiološko takmičenje CCRAC 2017

Prvo regionalno kardiološko takmičenje Cardiology Case Report Award Competition (CCRAC), održano je u Sarajevu od 17. do 19. novembra 2017. godine, u organizaciji Bosnalijeka i i Kardiološkog edukativnog centra Sarajevo(KECS).


Održano Prvo regionalno kardiološko takmičenje CCRAC 2017
Direktorica SBU Regije BiH Zenaida Hasić je pozdravila sve učesnike takmičenja i istakla da je ovaj projekat za cilj imao promociju naučnoistraživačkog rada i unaprjeđenje zdravstvene zaštite pacijenata.

Ovo takmičenje predstavlja izvanrednu priliku za razmjenu znanja iz svih polja kardiologije, za učenje novih dijagnostičkih i terapijskih smjernica, obnavljanje starih i sklapanje novih prijateljstava u jednom kolegijalnom takmičarskom duhu", istakla je direktorica Hasić dodavši da će Bosnalijek i dalje ulagati u edukaciju stručne zdravstvene zajednice.

Ideju za organizaciju ovog zanimljivog takmičenja, jedinstvenog u zemljama regiona, imao je mr. sc. dr. Amir Omerbašić iz KECSa koji je prošle godine osvojio prvu nagradu na Svjetskom kardiološkom takmičenju prikaza slučajeva, održanim u Beču. 

Za takmičenje se prijavilo 56 mladih ljekara iz Bosne i Hercegovine i zemalja regiona, a stručna komisija sastavljena od eminentnih ljekara iz cijele Bosne i Hercegovine je prihvatila 33 rada za završno takmičenje. Svaki od njih je kroz desetominutno prezentiranje svojih slučaja imalo priliku da prikaže svoje iskustvo iz prakse, a deset najbolje ocijenjenih plasiralo se u finale", pojasnio je mr. sc. dr. Omerbašić i dodao da je takmičenje okupilo doktore kardiologije, radiologije, interne medicine i opšte prakse.

U samom finalu, izlagače je ocjenjivala komisija ali i prisutne kolege koji su imali priliku da glasaju „voting sistemom". Pet najbolje plasiranih su nagrađeni putovanjem i učešćem na Kardiološkom kongresu u Minhenu, sljedeće godine, koji je najprestižniji kongres ove vrste u svijetu. Sve troškove putovanja i učešća na kongresu snosit će Bosnalijek. 

Pobjednici Prvog regionalnog kardiološkog takmičenja su: Vojislav Vukašinović (UKC Republike Srpske, Banja Luka), Azra Durak – Nalbantić (UKC Sarajevo), Nataša Janković (Klinički centar Srbije), Benjamin Palić (KB Mostar) i Mirza Halimić (UKC Sarajevo).
 novembar 20. 2017
Ranije objavljeno
Bosnalijek organizovao stručna predavanja u Tuzli Bosnalijek obara vlastite rekorde poslovanja Bosnalijek podržao generalnim sponzorstvom Kongres XI Foruma porodične/o ... Bosnalijek obilježio 100 godina od otkrića lizozima i 46 godina od počet ... Bosnalijek podržao „Gimnazijadu 2022“ U Mostaru održan V Kongres psihijatara BiH U Tuzli održan 30. Međunarodni podunavski psihijatrijski simpozij Održana XV škola EKG – a i srčanih aritmija Posjeta ljekara Kliničkog centra iz Prištine U Sarajevu održan IX Kongres kardiologa BiH

januar 30. 2023 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%