PRESS CENTAR / AKTUELNE INFORMACIJE
Sve informacije o aktivnostima naše kompanije na jednom mjestu.

U novembru finalno takmičenje Cardiology Case Report Award Competitiona

Pod pokroviteljstvom Bosnalijeka, u periodu od 17. do 19. novembra 2017. godine, u hotelu Holiday Sarajevo, održat će se finalno takmičenje kardioloških pregleda slučajeva ili Cardiology Case Report Award Competition (CCRAC). Organizator ovog stručnog međunarodnog takmičenja je Kardiološki edukativni centar Sarajevo (KECS).


U novembru finalno takmičenje Cardiology Case Report Award Competitiona
Riječ je o jedinstvenom projektu na našem području, radionici CCRAC, čiji je cilj da podstakne i ohrabri mlade ljude u njihovoj edukaciji, prezentiranju radova – prikaza slučajeva, naučnoistraživačkom radu i međusobnom upoznavanju", istaknuo je kolega Kenan Kasumagić, menadžer za RX proizvode Bosnalijeka i menadžer radionice CCRAC. 

Nakon javnog poziva, početkom aprila 2017. godine, na adresu Organizacionog odbora takmičenja CCRAC, pristigao je 51 rad mladih doktora, specijalizanata, kardiologa, internista i radiologa iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Kosova i Makedonije. 

U uži krug takmičenja, odabrana su 33 rada koje je pregledala petočlana stručna Komisija u sastavu: prof. dr. Mehmed Kulić, prof. dr. Jasmin Čaluk, prof. Dr. Aleksandar Lazarević, prof. dr. Ivica Brzić i mr. sci. dr. Amir Omerbašić.  

Učesnici koji su ušli u uži izbor će na finalnom takmičenju prezentirati svoje radove kroz četiri sesije te će ih Komisija bodovati i proglasiti 10 najboljih radova sa najvećim zbirom ocjena. 
U nedjelju, 19. novembra, navedenih 10 radova će biti ponovo prezentirani pred članovima Komisije i publike. Putem sistema za glasanje će biti omogućeno publici da glasa i odabere pet najboljih radova koji će biti nagrađeni učešćem na sljedećem ESC kongresu u Berlinu 2018. godine.

Svim učesnicima će biti dodijeljen certifikat koji se može prijaviti komorama za bodovanje, a prihvaćeni radovi će biti publikovani u Casebooku koji će biti objavljen nakon završetka radionice.
Spisak učesnika koji su prošli u uži izbor je dostupan na web stranici Bosnalijeka www.bosnalijek.com i Kardiološkog edukativnog centra  Sarajevo http://kecs.ba/.
 novembar 2. 2017
Ranije objavljeno
Imunitetom protiv infekcija Bosnalijek dobio EU GMP certifikat za novi pogon, omogućen izvoz svih pr ... 43. rođendan Lysobact® - a Prema portalu Indikator.ba – Iskorak kompanije Bosnalijek najbolji potez ... Dodatna podrška za buduće mame u Bosnalijeku BiH Kampanji „Prvo zdravlje“ pridružio se i FK Velež Amina Kajtaz brend ambasador kompanije Bosnalijek Odluka o preventivnom povlačenju određenog broja serija lijeka RANIBOS® ... Održano tradicionalno druženje sa penzionerima, porodicama poginulih rad ... Mladi rukometaši Izviđača i Borca pobjednici 4. LYSOBACT® Međunarodnog t ...

oktobar 22. 2020 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%