Portfolio
Nazad na rezultate pretrage
BAKTICID
BAKTICID
Sastav : etanol 96 %, izopropanol Registracijski status : Sredstva široke upotrebe
BAKTICID
Jačina : 100 g otopine sadrži aktivne tvari: etanola 96% - 40 g; izopropanola -30 g. Pomoćne tvari: mirisne tvari i voda. Oblik : otopina Pakovanje : 1 L
Uputstvo za primjenu

Bakticid otopina

Limun, 1L

dezinficijens/dezodorans

 

Sastav: 100 g otopine sadrži

Aktivne tvari: etanola 96 %- 40 g ; izopropanola - 30 g

Pomoćne tvari: mirisne tvari, voda.

 

Osobine: Efikasan baktericid uključujući i uzročnike tuberkuloze i Helicobacter pylori. Također djeluje na gljivice i viruse uključujući viruse HIV, hepatitisa A,B,C i polio-, vaccinia-, adeno-, herpes simplex-viruse. Sa dezinfikovanih površina isparava praktično bez ostatka.

Namjena: Brza dezinfekcija predmeta, čistih radnih površina, dezodoracija prostora.

Područja upotrebe: Zdravstvo (površine i inventar, čekaonice za bolesnike, operacioni stolovi, stolovi za prijevoz bolesnika, bolesnički kreveti, radne površine u laboratorijama, površine u sanitarnim prostorima i dnevnim boravcima, površine medicinskih aparata), ugostiteljstvo, turizam, domaćinstva, frizerska, kozmetička, pedikerska djelatnost i sl.

PAŽNJA! Ne smije se koristiti na sintetskim materijalima osjetljivim na alkohole kao što je npr. poliakril (pleksiglas).

Način upotrebe: Koristi se nerazrijeđen. Nakon primjene ostavlja ugodan, osvježavajući miris. Površine ili predmete, pomoću raspršivačke pumpice sa odstojanja od 30 cm preprskati, ili prebrisati mekom tkaninom natopljenom dezinficijensom i ostaviti da se osuše. Posebno je pogodan za dezinfekciju teško dostupnih površina. Jače kontaminirane površine preprskati, očistiti brisanjem mekom tkaninom, ponovo preprskati i ostaviti da se osuši.

UPOZORENJE: Zbog visokog sadržaja alkohola izbjegavati kontakt s očima i sluznicama. Ukoliko ipak dođe do kontakta oči/sluznice odmah temeljito isprati vodom.

Uputstvo za upotrebu pumpice: Kapicu na dizni polagano odvrtati uz stalno pritiskanje ručice dok ne postignete zadovoljavajući stepen raspršivanja ili mlaz dezinficijensa.

Čuvanje: Čuvati van dohvata djece, na sobnoj temperaturi, dalje od plamena i izvora toplote. Ne smije se raspršivati pored otvorenog plamena.

Nazad na rezultate pretrage

septembar 21. 2021 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%