NAŠE ZVIJEZDE VODILJE KVALITET, SIGURNOST I EFIKASNOST
Trajno smo orijentirani prema potrebama korisnika te predano radimo na širenju i uvođenju novih proizvoda
Razvoj novih proizvoda

Moderni razvojni centar srce Bosnalijeka 

Strategija Bosnalijeka zasniva se na kontinuiranom razvoju širokog proizvodnog asortimana s visokim tržišnim udjelom. Važan preduvjet rasta kompanije predstavlja pravovremeni razvoj i tržišni plasman visoko-kvalitetnih, učinkovitih i sigurnih generičkih lijekova, jednako vrijednih odgovarajućim inovativnim lijekovima, te generičkih lijekova s dodatnom vrijednošću. Bosnalijekove razvojne aktivnosti uključuju i veći broj dodataka prehrani i medicinskih sredstava.
 
Razvojni centar Bosnalijeka opremljen je savremenim laboratorijama u kojima radetimovi vrhunski stručnjaka različitih profila, među kojima su doktori i magistri nauka, te specijalisti i ekspertei iz specifičnih naučnih oblasti. Rezultat njihovog rada su kvalitetni proizvodi, dokazanog i provjerenog kvaliteta, sigurnosti i efikasnosti.
 
Širok dijapazon aktivnosti koji se odvija u sklopu Razvojnog centra obuhvata...

Proizvodnja

Izvrsnost, metod i princip rada

U uvjetima i na način koji garantira vrhunski kvalitet, Bosnalijek, na jedinstvenoj lokaciji u Sarajevu, realizira ukupan asortiman vlastitih proizvoda. U tri proizvodne cjeline, uvezane u jedinstven sektor - Proizvodnja, proizvodimo: čvrste oralne forme lijekova, polučvrste i tečne forme lijekova.
Svi proizvodni pogoni savremeno su koncipirani i dizajnirani u skladu s važećim zahtjevima EU GMP, što Bosnalijeku osigurava reputaciju proizvođača lijekova najviših standarda kvaliteta.
Najveći proizvodni pogon - odjeljenje Čvrste oralne forme lijekova, direktno je povezano s visokoregalnim automatiziranim skladištem, što omogućuje horizontalni transport sirovina, poluproizvoda, pakovnog materijala i gotovih proizvoda.
Proces proizvodnje prati kontrola kvaliteta, kojom su obuhvaćeni svi relevantni faktori, od uvjeta proizvodnje, rezultata testiranja u toku proizvodnje, kontrole sirovina, pakovnog materijala, proizvodne dokumentacije, dokumentacije pakovanja, usklađenosti sa specifikacijom za gotov proizvod i provjera finalnog pakovanja.

Kontrola kvaliteta

Odgovornost kao temeljni princip

Naš glavni prioritet jeste ispunjenje najviših očekivanja korisnika naših proizvoda, što osiguravamo kroz proizvodnju lijekova visoke efikasnosti, sigurnosti i kvaliteta.

Kao generički proizvođač lijekova, svjesni smo svoje odgovornosti prema pacijentima, ljekarima, farmaceutima i distributerima.
Vrlo značajnu kariku u lancu modernog sistema upravljanja kvalitetom u Bosnalijeku čini Kontrola kvaliteta u različitim fazama poslovnih procesa.
Laboratorije Kontrole kvaliteta opremljene su savremenom visoko-sofisticiranom analitičkom opremom koja uključuje sve trenutno dostupne analitičke tehnike iz područja hromatografije, spektroskopije, te instrumentalne mikrobiologije.
Napredni analitički alati u kombinaciji sa specijaliziranim i visokoeduciranim osobljem osiguravaju koncept kvaliteta kao najznačajnijeg kriterija za proizvode Bosnalijeka.

U različitim fazama procesa proizvodnje vrši se redovna kontrola svih faktora koji mogu utjecati na kvalitet i efikasnost lijeka, što rezultira da samo proizvod koji je u potpunosti u skladu sa svim priznatim standardima kvaliteta, dobija odobrenje za stavljanje u promet.

Povezani linkovi

mart 23. 2017 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%