PRESS CENTAR / AKTUELNE INFORMACIJE
Sve informacije o aktivnostima naše kompanije na jednom mjestu.

Bosnalijek najpoželjniji poslodavac u farmaceutskom sektoru i u 2019. godini

Bosnalijek je proglašen za najpoželjnijeg poslodavca u farmaceutskom sektoru i u 2019. godini, na svečanoj ceremoniji održanoj u petak 26. aprila, u Domu Oružanih snaga BiH.


Bosnalijek najpoželjniji poslodavac u farmaceutskom sektoru i u 2019. godini

Priznanje „Najpoželjniji poslodavac u BiH" dodjeljuje kompanija Kolektiv – Posao.ba, koja već trinaest godina organizuje opsežno istraživanje tokom kojeg građani putem portala Posao.ba imaju priliku glasati za poslodavce koji po njihovom mišljenju zaslužuju titulu najpoželjnijih.

U tromjesečnom istraživanju percepcije bh. građana o najpoželjnijim poslodavcima prikupljeno je rekordnih 250.000 jedinstvenih glasova za ukupno 350 nominovanih kompanija.

Ispred Bosnalijeka, nagradu za najpoželjnijeg poslodavca u farmaceutskom sektoru i šesto mjesto u TOP 10 poslodavaca za 2019. godinu, preuzela je kolegica iz Sektora ljudski potencijali, Anela Aganović.

Kolegica Aganović je istakla zadovoljstvo da je Bosnalijek i ove godine među najpoželjnijim poslodavcima u Bosni i Hercegovini, te prvi u oblasti farmacije, što itekako predstavlja uspjeh kompanije.

Među top deset najpoželjnijih poslodavaca u BiH za 2019. godinu, pored Bosnalijeka našle su se i kompanije: DM drogerie markt, HIFA Petrol, BH Telecom, UniCredit Bank, Coca – Cola HBC BH, Violeta, Elektroprivreda BiH, Al Jazeera Balkans i NLB Banka.

U istraživanju su učestvovali ispitanici iz svih dijelova BiH, a najviše mlade osobe dobi od 25 do 34 godina, njih oko 41 posto. Najveći broj učesnika ima visoku stručnu spremu i trenutno su zaposleni.

Učesnici u istraživanju kod poslodavaca najviše cijene dobar odnos prema zaposlenicima i pozitivno radno okruženje. Među najvažnijim razlozima za izbor najpoželjnijih poslodavaca su visok kvalitet proizvoda ili usluga, kao i sigurnost zadržavanja posla.

Priznanje "Najpoželjniji poslodavac” doprinosi jačanju atraktivosti kompanije i vrijednosti njenog brenda iz ugla javnosti i njenih budućih zaposlenika, dok postojećim zaposlenicima daje potvrdu da rade na najpoželjnijem mjestu na tržištu rada u BiH, što doprinosi njihovom opštem zadovoljstvu, povećanoj produktivnosti i motivaciji na radnom mjestu.

 maj 6. 2019
Ranije objavljeno
Imunitetom protiv infekcija Bosnalijek dobio EU GMP certifikat za novi pogon, omogućen izvoz svih pr ... 43. rođendan Lysobact® - a Prema portalu Indikator.ba – Iskorak kompanije Bosnalijek najbolji potez ... Dodatna podrška za buduće mame u Bosnalijeku BiH Kampanji „Prvo zdravlje“ pridružio se i FK Velež Amina Kajtaz brend ambasador kompanije Bosnalijek Odluka o preventivnom povlačenju određenog broja serija lijeka RANIBOS® ... Održano tradicionalno druženje sa penzionerima, porodicama poginulih rad ... Mladi rukometaši Izviđača i Borca pobjednici 4. LYSOBACT® Međunarodnog t ...

oktobar 29. 2020 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%