PRESS CENTAR / AKTUELNE INFORMACIJE
Sve informacije o aktivnostima naše kompanije na jednom mjestu.

Bosnalijek ugostio studente sa američkog Yale Univerziteta

Bosnalijek je, 22. marta 2017. godine, ugostio postdiplomce sa prestižnog američkog Yale Univerziteta, koji su u okviru svog studentskog putovanja iskazali veliki interes da posjete najveću farmaceutsku kompaniju u BiH.


Bosnalijek ugostio studente sa američkog Yale Univerziteta
„Bosnalijek je izabran kao jedna od najperspektivnijih naših kompanija. To je jedna pozitivna priča. Kompanija je preživjela strašni rat u Bosni, a danas posluje jako uspješno, širi se u regionu i globalno. Studentima je bilo jako zanimljivo što su žene veoma zastupljene u Kompaniji, od najnižeg do najvišeg nivoa, što recimo u SAD-u nije slučaj", istaknula je za medije Ivana Katić, profesorica na Yale Univerzitetu i organizator studentskog putovanja.

Zaista smo sretni što smo primili delegaciju s Yale Univerziteta, koji je jedan od tri najstarija Univerziteta u SAD. Studentima smo predstavili Kompaniju, naše razvojne planove i proizvodnju", rekao je za predstavnike medija Kenan Kekić, marketing menadžer Regije BiH.

Nakon što je studentima predstavljena Kompanija i korporativni film, uslijedila su brojna pitanja o Bosnalijeku upućena Ekremu Turajliću, direktoru Sektora korporativna prodaja, Kenanu Kekiću, marketing menadžeru Regije BiH i Aleksandri Karamehmedović, direktoru Sektora ljudski potencijali.

Iako smo imali jedan sat predviđen za diskusije ostali smo mnogo duže. Zaista je fascinantno koliko su studenti imali informacija o Bosnalijeku, koliko su se pripremili za današnju posjetu i razgovor s predstavnicima naše Kompanije", istaknuo je Kenan Kekić.

Studentica Yalea, banjalučanka Sara Vračar, na kraju posjete istakla je utiske svojih kolega:
Mislim da su stvarno imali priliku da vide sve ono što ih je interesovalo. Bili su zainteresovani da saznaju što više o Kompaniji, da saznaju što više o farmaceutskom tržištu u BiH. Mogu da kažem da je u okviru naše posjete BiH, definitivno najveći broj pitanja bio ovdje u Bosnalijeku i da su zaista imali izvrsno iskustvo. Sigurno je da smo najviše uživali ovdje u Bosnalijeku."

Sarin kolega, Andrew Augustus je još dodao da su veoma zadovoljni jer su imali priliku razgovarati s rukovodstvom Bosnalijeka o prodaji, marketingu i ljudskim resursima. „Zaista smo mnogo naučili o Kompaniji i to iz različitih uglova. Vidjeli smo proces produkcije, snagu prodaje i to je bilo zaista fantastično iskustvo. Vidjeli smo kako cijela Kompanija funcioniše od početka do kraja", naglasio je Andrew Augustus, student Yale Univerziteta.

Posjeta studenata Yale Univerziteta je samo jedna od mnogobrojnih aktivnosti kompanije Bosnalijek u posljednje vrijeme, obzirom da su prošle sedmice u posjeti Bosnalijeku bili predstavnici turskog Ministarstva zdravlja, odnosno njihova GMP inspekcija, dok u petak dolaze predstavnici udruženja Porodične medicine jugoistočne Evrope. 
 
 

 


mart 22. 2017
Ranije objavljeno
Imunitetom protiv infekcija Bosnalijek dobio EU GMP certifikat za novi pogon, omogućen izvoz svih pr ... 43. rođendan Lysobact® - a Prema portalu Indikator.ba – Iskorak kompanije Bosnalijek najbolji potez ... Dodatna podrška za buduće mame u Bosnalijeku BiH Kampanji „Prvo zdravlje“ pridružio se i FK Velež Amina Kajtaz brend ambasador kompanije Bosnalijek Odluka o preventivnom povlačenju određenog broja serija lijeka RANIBOS® ... Održano tradicionalno druženje sa penzionerima, porodicama poginulih rad ... Mladi rukometaši Izviđača i Borca pobjednici 4. LYSOBACT® Međunarodnog t ...

oktobar 22. 2020 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%