PRESS CENTAR / AKTUELNE INFORMACIJE
Sve informacije o aktivnostima naše kompanije na jednom mjestu.

Mladi rukometaši Izviđača i Borca pobjednici 4. LYSOBACT® Međunarodnog turnira -Više od igre -

Pod generalnim sponzorstvom Bosnalijeka, 4. LYSOBACT® Međunarodni rukometni turnir za dječake “Više od igre” završen je podjelom pehara i nagrada 01. septembra 2019. godine, u Sarajevu.


Mladi rukometaši Izviđača i Borca pobjednici 4. LYSOBACT® Međunarodnog turnira -Više od igre -

Turnir je obuhvatio dvije kategorije dječaka, U15 u kojoj su nastupili dječaci 2004. i 2005. godište, te U17 u kojoj su nastupili dječaci 2002. i 2003. godišta. Ljubitelji rukometa imali su priliku uživati u odličnoj igri mladih rukometaša iz BiH, regiona i Evrope.

Nagrade najboljima su uručili Zuhdija Korkarić, selektor U17 Selekcije grada Sarajeva, proslavljeni rukometni golman Bosne i Hercegovine Adnan Šabanović, ispred organizacionog odbora Dejan Radović, te Amela Mujanović ispred Bosnalijeka.

„Zadovoljstvo nam je biti generalni sponzor 4. Međunarodnog rukometnog turnira za dječake Više od igre, koji ove godine nosi naziv našeg najpopularnijeg brenda LYSOBACT®.

Bosnalijek je društveno odgovorna kompanija koja je u svom svakodnevnom djelovanju u potpunosti posvećena brizi o zdravlju kao osnovnoj životnoj vrijednosti, koju zagovaramo i putem našeg novog korporativnog slogana „Prvo zdravlje", kontinuiranim ulaganjem u najbolji način održavanja zdravlja, a to je sport", istakla je Amela Mujanović na press konferenciji povodom otvaranja turnira, te dodala: „Sportske aktivnosti su uvijek bile temelj zdravog razvoja djece i sticanja zdravih navika, a nama je drago podržati ono što je u skladu sa našom misijom unapređenja kvaliteta života."

Ovogodišnji turnir je pokazatelj da se u Bosni i Hercegovini igra sjajan rukomet, naročito u mlađim kategorijama koje su pokazale odličan potencijal bh. rukometa. Po prvi put osvajači turnira su iz BiH, što je dokaz odličnog rada u mlađim slekcijama.
septembar 6. 2019
Ranije objavljeno
Zahvaljujući Bosnalijekovoj platofrmi e-ordinacija anonimno i besplatno ... Imunitetom protiv infekcija Bosnalijek dobio EU GMP certifikat za novi pogon, omogućen izvoz svih pr ... 43. rođendan Lysobact® - a Prema portalu Indikator.ba – Iskorak kompanije Bosnalijek najbolji potez ... Dodatna podrška za buduće mame u Bosnalijeku BiH Kampanji „Prvo zdravlje“ pridružio se i FK Velež Amina Kajtaz brend ambasador kompanije Bosnalijek Odluka o preventivnom povlačenju određenog broja serija lijeka RANIBOS® ... Održano tradicionalno druženje sa penzionerima, porodicama poginulih rad ...

januar 23. 2021 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%