PRESS CENTAR / AKTUELNE INFORMACIJE
Sve informacije o aktivnostima naše kompanije na jednom mjestu.

Postdiplomci američkog Univerziteta Yale u Bosnalijeku

Polaznici MBA studija američkog Univerziteta Yale su u okviru svog studijskog putovanja, 14. marta 2018. godine, posjetili kompaniju Bosnalijek d.d. (Bosnalijek).


Postdiplomci američkog Univerziteta Yale u Bosnalijeku
Profesorica organizacionog ponašanja na Univerzitetu Yale Ivana Katić, ovom prilikom se zahvalila Bosnalijeku na gostoprimstvu te istaknula da je ovo već druga godina u kojoj organizuju posjete BiH i regiji. Nakon Sarajeva postdiplomci će posjetiti Beograd i Zagreb.

„Naš cilj je posjeta uspješnim kompanijama, određenim državnim i međunarodnim institucijama. U Bosnalijeku smo bili prošle godine i obzirom da su postdiplomci bili veoma zadovoljni programom i gostoprimstvom koje ova kompanija nudi, sretni smo što smo dobili priliku da ovu uspješnu kompaniju posjetimo po drugi put. I ova posjeta je bila očekivano odlična te smo naš dolazak u Bosnalijek najavili i u 2019. godini", istaknula je Ivana Katić.

U okviru korporativne prezentacije, polaznici MBA studija su postavljali brojna pitanja o kompaniji, njenom načinu rada i poslovanju.  Također, bili su zainteresirani na koji način se razvijaju i uvode nove terapije te način plasiranja proizvoda na tržišta. Stoga se diskutovalo o razvojnim planovima i prodaji Bosnalijekovih proizvoda kako u BiH, tako i širom svijeta.

 „Pripala nam je velika čast i zadovoljstvo da drugu godinu zaredom primimo delegaciju i polaznike MBA studija sa prestižnog američkog Univerziteta Yale. Ponosni smo što su istaknuti gosti odabrali baš Bosnalijek, kao jednu od najuspješnijih bosanskohercegovačkih kompanija, da posjete i razgovaraju sa našim stručnjacima", istaknuo je direktor korporativne prodaje Ekrem Turajlić te dodao da je Bosnalijek kompanija koja sarađuje sa brojnim akademskim institucijama u zemlji i svijetu, da otvara vrata za posjetu i praksu te omogućava izradu diplomskih, magistarskih i postdiplomskih radova, što je dugogodišnja tradicija kompanije koja će biti njegovana i u budućnosti.

„Obzirom da se postdiplomci sa prestižnog Yalea vraćaju u Bosnalijek, radujemo se da i ova posjeta prerasta u jednu lijepu tradiciju", dodao je direktor Turajlić.

Polaznici MBA studija su naveli da je predavanje bilo veoma korisno te da ih je posebno iznenadila informacija da  67 posto zaposlenih u Bosnalijeku čine žene, što u SAD-u nije česta pojava.


mart 14. 2018
Ranije objavljeno
Imunitetom protiv infekcija Bosnalijek dobio EU GMP certifikat za novi pogon, omogućen izvoz svih pr ... 43. rođendan Lysobact® - a Prema portalu Indikator.ba – Iskorak kompanije Bosnalijek najbolji potez ... Dodatna podrška za buduće mame u Bosnalijeku BiH Kampanji „Prvo zdravlje“ pridružio se i FK Velež Amina Kajtaz brend ambasador kompanije Bosnalijek Odluka o preventivnom povlačenju određenog broja serija lijeka RANIBOS® ... Održano tradicionalno druženje sa penzionerima, porodicama poginulih rad ... Mladi rukometaši Izviđača i Borca pobjednici 4. LYSOBACT® Međunarodnog t ...

oktobar 22. 2020 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%