Portfolio
Nazad na rezultate pretrage
CVit
CVit
Sastav : natrij askorbat i askorbinska kiselina Registracijski status : Dodaci prehrani
CVit
Jačina : 500 mg Oblik : tablete za žvakanje Pakovanje : 50 tableta
Uputstvo za primjenu

CVit 500 mg tablete za žvakanje

Dijetetski proizvod-dodatak ishrani sa zaslađivačem

 

Vitamin C doprinosi održavanju normalne funkcije imunološkog sistema za vrijeme i nakon intezivne fizičke aktivnosti, normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju krvnih sudova, kostiju, hrskavice, desni, kože i zuba, normalnom metabolizmu stvaranja energije, normalnom funkcionisanju nervnog sistema, normalnoj psihološkoj funkciji, normalnoj funkciji imunološkog sistema, zaštiti ćelija od oksidativnog stresa, smanjenju umora i iscrpljenosti, regeneraciji reducirane forme vitamina E, povećava apsorpciju željeza.*

*odobrene zdravstvene tvrdnje prema European Food Safety Authority (EFSA)

Sastav

Jedna tableta sadrži:

 

Vitamin C     500 mg (u obliku natrijevog askorbata i askorbinske kiseline), 625% RDA*

*Preporučeni dnevni unos vitamina i minerala namijenjen zdravim odraslim osobama.

 

Ostali sastojci: Sorbitol, škrob, preželatinizirani, magnezij stearat, natrij ciklamat, aroma grejpfurt, riboflavin.

 

Šta je CVit tablete za žvakanje?

CVit tablete za žvakanje sadrže vitamin C. Vitamin C je potreban za održavanje različitih metaboličkih procesa i za održavanje normalne funkcije cijelog organizma. Vitamin C pridonosi normalnoj funkciji imunološkog sistema, neophodan je za sintezu kolagena i intracelularnog matriksa različitih tkiva (zuba, kostiju, hrskavice, endotela krvnih sudova). Kao vitamin sa antioksidativnim svojstvima, učestvuje u zaštiti ćelija od štetnog djelovanja slobodnih radikala i nastanka oksidativnog stresa.

Ugodnog su okusa. Pogodne za osobe koje imaju problema s gutanjem i za osobe sa šećernom bolešću.

Kada se primjenjuje CVit tablete za žvakanje?

Ljudski organizam ne može sam sintetizirati vitamin C i zbog toga ga je potrebno unositi putem hrane ili dodataka prehrani. Savremenim načinom života i industrijskom proizvodnjom hrane, jako je teško ili čak nemoguće osigurati organizmu dovoljne količine vitamina C.

CVit tablete za žvakanje jednostavan su način unosa dovoljne količine vitamina C, naročito u stanjima kada su potrebe za ovim vitaminom povećane.

Preporučuje se u stanjima sa povećanim potrebama za vitaminom C, kao što su: viroze, sezonske prehlade, infekcije različitog porijekla, hronične bolesti, umor, povećan fizički i psihički napor, nakon hirurških zahvata, kod preloma kostiju koje teško zarastaju, kod rana i opekotina koje sporo i teško zarastaju, jednolične prehrane naročito zimi i u rano proljeće. Povećane potrebe za vitaminom C su i kod pušača i osoba koje konzumiraju alkohol i sl.

Način primjene:

Žvakati jednu (1) tabletu dnevno.

Napomene:

Držati izvan dohvata male djece. Preporučena dnevna doza se ne smije prekoračiti. Dodatak ishrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj ishrani.

Upozorenja:

Ne primjenjujte ovaj proizvod ako ste alergični (preosjetljivi) na neki od sastojaka ovog dodatka ishrani. Ako se tokom primjene ovog proizvoda jave reakcije preosjetljivosti, daljnju primjenu treba prekinuti i javiti se ljekaru.

 

Način čuvanja: Čuvati na temperaturi do 25 °C, u originalnom pakovanju.

 

Rok upotrebe: Označen na pakovanju.

CVit tablete za žvakanje ne primjenjujte nakon isteka roka upotrebe navedenog na pakovanju.

 

Pakovanje: 50 tableta.

 

           Proizvođač: Bosnalijek d.d., Jukićeva 53, Sarajevo, BiH.

Nazad na rezultate pretrage

juni 17. 2024 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%