NAŠE ZVIJEZDE VODILJE KVALITET, SIGURNOST I EFIKASNOST
Trajno smo orijentirani prema potrebama korisnika te predano radimo na uvođenju novih proizvoda
Razvoj novih proizvoda

Moderni razvojni centar srce Bosnalijeka 

Strategija Bosnalijeka zasniva se na kontinuiranom razvoju širokog proizvodnog asortimana s visokim tržišnim udjelom. Važan preduvjet rasta kompanije predstavlja pravovremeni razvoj i tržišni plasman visoko-kvalitetnih, učinkovitih i sigurnih generičkih lijekova, jednako vrijednih odgovarajućim inovativnim lijekovima, te generičkih lijekova s dodatnom vrijednošću. Bosnalijekove razvojne aktivnosti uključuju i veći broj dodataka prehrani i medicinskih sredstava.
 
Razvojni centar Bosnalijeka opremljen je savremenim laboratorijama u kojima rade timovi vrhunskih stručnjaka različitih profila, među kojima su doktori i magistri nauka, te specijalisti i eksperti iz specifičnih naučnih oblasti. Rezultat njihovog rada su kvalitetni proizvodi, dokazanog i provjerenog kvaliteta, sigurnosti i efikasnosti.
 
Širok dijapazon aktivnosti koji se odvija u sklopu Razvojnog centra obuhvata...

Proizvodnja

Izvrsnost, metod i princip rada

U uvjetima i na način koji garantira vrhunski kvalitet, Bosnalijek, na jedinstvenoj lokaciji u Sarajevu, realizira ukupan asortiman vlastitih proizvoda. U tri proizvodne cjeline, uvezane u jedinstven sektor - Proizvodnja, proizvodimo: čvrste oralne forme lijekova, polučvrste i tečne forme lijekova.
Svi proizvodni pogoni savremeno su koncipirani i dizajnirani u skladu s važećim zahtjevima EU GMP, što Bosnalijeku osigurava reputaciju proizvođača lijekova najviših standarda kvaliteta.
Najveći proizvodni pogon - odjeljenje Čvrste oralne forme lijekova, direktno je povezano s visokoregalnim automatiziranim skladištem, što omogućuje horizontalni transport sirovina, poluproizvoda, pakovnog materijala i gotovih proizvoda.
Proces proizvodnje prati kontrola kvaliteta, kojom su obuhvaćeni svi relevantni faktori, od uvjeta proizvodnje, rezultata testiranja u toku proizvodnje, kontrole sirovina, pakovnog materijala, proizvodne dokumentacije, dokumentacije pakovanja, usklađenosti sa specifikacijom za gotov proizvod i provjera finalnog pakovanja.

Kontrola kvaliteta

Odgovornost kao temeljni princip

Naš glavni prioritet jeste ispunjenje najviših očekivanja korisnika naših proizvoda, što osiguravamo kroz proizvodnju lijekova visoke efikasnosti, sigurnosti i kvaliteta.

Kao generički proizvođač lijekova, svjesni smo svoje odgovornosti prema pacijentima, ljekarima, farmaceutima i distributerima.
Vrlo značajnu kariku u lancu modernog sistema upravljanja kvalitetom u Bosnalijeku čini Kontrola kvaliteta u različitim fazama poslovnih procesa.
Laboratorije Kontrole kvaliteta opremljene su savremenom visoko-sofisticiranom analitičkom opremom koja uključuje sve trenutno dostupne analitičke tehnike iz područja hromatografije, spektroskopije, te instrumentalne mikrobiologije.
Napredni analitički alati u kombinaciji sa specijaliziranim i visokoeduciranim osobljem osiguravaju koncept kvaliteta kao najznačajnijeg kriterija za proizvode Bosnalijeka.

U različitim fazama procesa proizvodnje vrši se redovna kontrola svih faktora koji mogu utjecati na kvalitet i efikasnost lijeka, što rezultira da samo proizvod koji je u potpunosti u skladu sa svim priznatim standardima kvaliteta, dobija odobrenje za stavljanje u promet.

Povezani linkovi

juni 17. 2024 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%