Profil kompanije

Primjena kvaliteta u svim poslovnim operacijama i procesima

Bosnalijek je najveći industrijski proizvođač lijekova u Bosni i Hercegovini, osnovan 1951. godine. Trajno je orijentiran prema svojim korisnicima, nastoji da svake godine obogati svoj proizvodni asortiman novim proizvodima, prilagođenim potrebama korisnika.


Struktura proizvodnog programa fokusirana je na lijekove masovne terapijske primjene. Proizvodni program obuhvata lijekove za peroralnu, parenteralnu i topikalnu primjenu, s učinkom na probavni sistem i metabolizam, kardiovaskularni sistem, sistemske infekcije, kožu, koštano-mišićni, nervni i respiratorni sistem, te sistemske hormonske lijekove, osim spolnih hormona. Bogat proizvodni program pored lijekova sadrži dodatke ishrani i dezinficijense za medicinsku upotrebu i široku potrošnju.

Strateški smo usmjereni na unapređene kvaliteta naših poslovnih i proizvodnih procesa. Zbog toga su kontinuirano usavršavanje, pažljiva analiza i brižljivo planiranje, temeljni principi našeg poslovanja.

Temelji Bosnalijekovog razvoja su modernizacija pogona, edukacija i stalno usavršavanje zaposlenika, te usklađivanje poslovanja sa svjetskim farmaceutskim standardima. Bosnalijek je u svom višedecenijskom poslovanju opredijeljen za dosljednu primjenu kvaliteta u svim poslovnim operacijama i procesima. Na ovaj način proizvodi lijekove vrhunskog kvaliteta i svrstava se u međunarodno konkurentne farmaceutske kompanije.

Sistem kvaliteta Bosnalijeka u potpunosti je usklađen s nacionalnim i međunarodnim zakonskim propisima i standardima Dobre proizvodne prakse, što opravdava očekivanja korisnika, partnera i regulatornih tijela.

Interes i brigu za razvoj bh. društva, Bosnalijek svakodnevno iskazuje podržavajući projekte i manifestacije u oblastima kulture, sporta, nauke i obrazovanja. Posebno podstičemo obrazovanje i ostvarujemo uspješnu saradnju s farmaceutskim, medicinskim i prirodnomatematičkim fakultetima, sponzorirajući radove mladih, nadarenih studenata, kao i naučna dostignuća iz oblasti medicine i farmacije. Intenzivno pomažemo održavanje stručnih i naučnih skupova, kao i učešće bh. stručnjaka na međunarodnim skupovima.

Povezani linkovi

juli 23. 2024 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%