društvena odgovornost

Pružena ruka podrške lokalnoj i široj društvenoj zajednici

Bosnalijek nastoji da osigura pozitivne utjecaje na društvo i da razvija partnerske odnose s lokalnom i širom društvenom zajednicom ostvarivanjem pozitivnih poslovnih rezultata, ispunjavanjem zakonskih propisa i obaveza prema društvu, primjenom uspostavljenih standarda kroz sistem kvaliteta, racionalnim korištenjem prirodnih i drugih resursa i odgovornim odnosom prema zaštiti okoline.

Realizacijom brojnih aktivnosti u okviru društvene odgovornosti Bosnalijek se svrstava u one uspješne bosanskohercegovačke kompanije koje na razne načine, prvenstveno putem donacija i sponzorstva, pomažu različite društvene djelatnosti i akcije koje su usmjerene, u skladu s njegovom misijom i vizijom, na aktivnosti fokusirane na brigu o zdravlju i kvalitetnijem životu.
 
Bosnalijek njeguje dobre odnose i održava profesionalnu saradnju i sa bh. obrazovnim institucijama. Pored opremanja školskih i univerzitetskih kabineta i laboratorija, učenicima i studentima omogućava posjetu kompaniji i razgovor sa stručnjacima iz oblasti hemije i farmacije, osigurava stipendije, izradu diplomskih i magistarskih radova te pruža mogućnost obavljanja prakse u Bosnalijeku i korištenje knjiga iz bogate Bosnalijekove biblioteke.
Povezani linkovi

juni 17. 2024 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%