PRESS CENTAR / AKTUELNE INFORMACIJE
Sve informacije o aktivnostima naše kompanije na jednom mjestu.

Bosnalijek generalni sponzor najvećeg kongresa farmaceuta u Bosni i Hercegovini

Bosnalijek, najveća domaća farmaceutska kompanija i jedan od regionalnih lidera u farmaceutskoj industriji, generalni je sponzor V Kongresa magistara farmacije Bosne i Hercegovine sa međunarodnim učešćem, koji se održava u Hotelu Hills u Sarajevu od 09. do 12. novembra.


Bosnalijek generalni sponzor najvećeg kongresa farmaceuta u Bosni i Hercegovini

Do sada najveći kongres ovog tipa u Bosni i Hercegovini realizira se u organizaciji Komore magistara farmacije Federacije Bosne i Hercegovine, Farmaceutske komore Republike Srpske i Farmaceutskog društva Republike Srpske, na temu „Kompetencije farmaceuta – od dizajna lijekova do uspješnog tretmana bolesti".

Generalni direktor Bosnalijeka Adnan Hadžić ističe da je Bosnalijek svjestan značaja uloge magistara farmacije u zdravstvenom sistemu te da je ova kompanija uvijek nastojala biti podrška unapređenju rada magistara farmacije i partner njihovih krovnih udruženja u BiH.

Vjerujemo da je ovogodišnji kongres izvanredna platforma za razmjenu znanja, ideja i napretka u farmaceutskoj oblasti. Posebno nam je drago što će predstavnici naše kompanije imati priliku govoriti o temi koja je izuzetno važna, ne samo za nas u BiH već i globalno, a tiče se racionalne upotrebe antibiotika i alternativama u liječenju. Bosnalijekova posvećenost inovacijama, istraživanju i razvoju modernih i kvalitetnih lijekova u skladu je sa ciljevima Kongresa. Zadovoljstvo nam je što smo dali doprinos u omogućavanju dijaloga među stručnjacima iz BiH i svijeta te promoviranju zajedničkih napora u rješavanju važnih pitanja o zaštiti zdravlja, čemu smo kao vodeća farmaceutska kompanija u BiH maksimalno posvećeni", poručio je Hadžić.

Predsjednik Komore magistara farmacije Federacije BiH, mr ph. Marin Crnogorac kaže kako je ovogodišnji kongres najveći događaj ovakve vrste ikada organiziran u BiH i predstavlja krunu ogromnih napora uloženih u njegovu pripremu.

Sigurno je da će Sarajevo biti regionalni centar farmaceutske industrije u narednim danima i zaista smo ponosni na veliki broj učesnika, gostiju i renomiranih stručnjaka, kako iz BiH tako i iz brojnih drugih država. Imamo sjajne predavače koji će govoriti o aktuelnim temama", naglasio je Crnograc.

novembar 10. 2023
Ranije objavljeno
Bosnalijek nastavlja rast prihoda i modernizaciju proizvodnih kapacitet ... 8. Okrugli sto neuropsihijatara okupio stručnjake iz cijele BiH Bosnalijek donirao dva EKG aparata Domu zdravlja Bosanska Krupa Bosnalijek zlatni sponzor aritmološkog kongresa BHeart Rhythm 2024 Bosnalijek i ove godine pružio podršku obilježavanju Ljubičastog dana ... Bosnalijek ostvario povećanje prodaje na svim tržištima, postignut sjaja ... Bosnalijek i ove godine najpoželjniji poslodavac u oblasti farmacije Bosnalijek podržao Emergency Medicine Weekend Sarajevo 2024 Bosnalijek sponzor Simpozija otorinolaringologije i hirurgije glave i vr ... Više od 20 godina Bosnalijek podržava prvu porodicu iz SOS Dječijih sela ...

maj 20. 2024 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%