PRESS CENTAR / AKTUELNE INFORMACIJE
Sve informacije o aktivnostima naše kompanije na jednom mjestu.

Bosnalijek organizovao stručna predavanja u Tuzli

Najveća farmaceutska kompanija u Bosni i Hercegovini Bosnalijek, organizovala je stručna predavanja u saradnji sa Zdravstvenom ustanovom Specijalna bolnica "Medical Institute Bayer" Tuzla, 15. decembra u Tuzli.


Bosnalijek organizovao stručna predavanja u Tuzli

Predavanjima je prisustvovalo 100 ljekara iz cijelog Tuzlanskog kantona. Zadovoljstvo organizovanim predavanjima nije izostalo, tokom diskusija nakon održanih predavanja postavljalo se mnogo pitanja te je razmijenjeno iskustvo u dosadašnjim praksama.

Predavanje na temu „Medikamentozni tretman koronarne bolesti" održao je prof. Elmir Jahić, dr. sc. med., kardiolog i direktor Specijalne bolnice "Medical Institute Bayer".

Dr. Samed Djedović, mr. sc. med., kardiolog, šef odjeljenja za kardiologiju u Specijalnoj bolnici "Medical Institute Bayer" govorio je na temu „Elektrofiziološke procedure srca i perioperativni medikamentozni tretman".

O proizvodima iz asortimana Bosnalijeka, lerkanidipinu – jedinstvenom blokatoru kalcijevih kanala te proizvodu koji je zlatni standard za sve ACE inhibitore i kombinacija dva lijeka, ramiprila i hidroklortiazida, govorila je prof. Olivera Batić – Mujanović, dr. sc. med., specijalista porodične medicine iz doma zdravlja Tuzla.

Stručna predavanja su bodovana prema Pravilniku Ljekarske komore TK.decembar 16. 2022
Ranije objavljeno
Bosnalijek i ove godine osigurao poklone prvačićima, a roditeljima slob ... Organizirano druženje i uručeni pokloni za penzionere Bosnalijeka Ambasadorica Savezne Republike Nigerije posjetila Bosnalijek Danski novinari uvjerili se u vrhunski kvalitet Bosnalijeka Bosnalijek uputio pomoć građanima poplavljenih područja Unsko-sanskog ka ... Sa prihodima od 221,1 milion KM, Bosnalijek u 2022. godini ostvario hist ... Bosnalijek obilježio Ljubičasti dan u Tuzli, Travniku i Bihaću Radnici Bosnalijeka organizovali akciju dobrovoljnog darivanja krvi Bosnalijek i Abdi Ibrahim potpisali Ugovor o saradnji - počinje plasman ... Bosnalijek organizovao stručna predavanja u Tuzli

septembar 22. 2023 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%