PRESS CENTAR / AKTUELNE INFORMACIJE
Sve informacije o aktivnostima naše kompanije na jednom mjestu.

Bosnalijek podržao „Gimnazijadu 2022“

Najveća farmaceutska kompanija u Bosni i Hercegovini Bosnalijek, ponosni je sponzor ovogodišnje Gimnazijade u Sarajevu. Ovo tradicionalno sportsko takmičenje učenika svih sarajevskih gimnazija održat će se ove godine po 21. put.


Bosnalijek podržao „Gimnazijadu 2022“
Najveća farmaceutska kompanija u Bosni i Hercegovini Bosnalijek, ponosni je sponzor ovogodišnje Gimnazijade u Sarajevu.

Ovo tradicionalno sportsko takmičenje učenika svih sarajevskih gimnazija održat će se ove godine po 21. put.

Nakon dvogodišnje pauze, uzrokovane pandemijom COVID-19, tokom tri dana sportske ekipe takmičit će se u košarci, odbojci i stonom tenisu.

„Kao lider poslovne zajednice Bosne i Hercegovine, koji plasira svoje proizvode na 28 tržišta na tri kontinenta, maksimalno podržavamo aktivnosti kojima se promoviše i osigurava briga o zdravlju i razvoju djece. Upravo su sport i sportska takmičenja  jedan od najboljih načina da se osigura zdrav razvoj omladine, ali i da se istovremeno grade nova i učvršćuju postojeća prijateljstva među njima. Drago nam je što imamo priliku biti dio ove lijepe priče, koja traje već decenijama i koja se, na radost svih nas, vraća nakon dvije godine pauze", naglasili su iz kompanije Bosnalijek.

Ovogodišnja Gimnazijada održat će se u KSC „Skenderija". Po prvi put će u takmičenjima učestvovati i dvije privatne gimnazije „Sarajevska škola za nauku i tehnologiju" i „Richmond park".

Na „Gimnazijadi 2022" učestvovat će jedanaest sarajevskih gimnazija sa 477 prijavljenih sportista i 30 profesora (trenera). Pored sportista, u organizaciji ovog takmičenja, odnosno u realizaciji samog projekta, učestvovat će cijelo Nastavničko vijeće Prve gimnazije i oko 80 učenika pomenute škole.
 

novembar 22. 2022
Ranije objavljeno
Bosnalijek i ove godine osigurao poklone prvačićima, a roditeljima slob ... Organizirano druženje i uručeni pokloni za penzionere Bosnalijeka Ambasadorica Savezne Republike Nigerije posjetila Bosnalijek Danski novinari uvjerili se u vrhunski kvalitet Bosnalijeka Bosnalijek uputio pomoć građanima poplavljenih područja Unsko-sanskog ka ... Sa prihodima od 221,1 milion KM, Bosnalijek u 2022. godini ostvario hist ... Bosnalijek obilježio Ljubičasti dan u Tuzli, Travniku i Bihaću Radnici Bosnalijeka organizovali akciju dobrovoljnog darivanja krvi Bosnalijek i Abdi Ibrahim potpisali Ugovor o saradnji - počinje plasman ... Bosnalijek organizovao stručna predavanja u Tuzli

septembar 22. 2023 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%