PRESS CENTAR / AKTUELNE INFORMACIJE
Sve informacije o aktivnostima naše kompanije na jednom mjestu.

Bosnalijek uručio prigodne poklone prvačićima, roditelji dobili slobodan dan

Najveći domaći proizvođač lijekova Bosnalijek nastavlja sa pružanjem podrške svojim zaposlenicima čija djeca kreću u prvi razred osnovne škole. Tako su svim prvačićima uručeni prigodni pokloni, dok su njihovi roditelji dobili plaćeno odsustvo kako bi imali mogućnost sa djecom otići do škole na ovaj, za svako dijete i roditelje, poseban dan.


Bosnalijek uručio prigodne poklone prvačićima, roditelji dobili slobodan dan

Prvi dan škole jedan je od najvažnijih događaja u životu svakog djeteta, a podrška roditelja jako je bitna kako bi s njima podijelili te trenutke i zajedno zakoračili u novo životno razdoblje. Mi u Bosnalijeku maksimalno podržavamo aktivnosti kojim se promovira i osigurava briga o zdravlju i uspješnom razvoju djece. Bosnalijek je uvijek bio lider u osiguravanju najboljih uslova rada za sve svoje zaposlenike te nastojao pružiti podršku i njihovim porodicama. Ova poslovna politika je rezultirala time da danas imamo motivirane radnike koji su svojim radom i trudom osigurali da Bosnalijek bude lider poslovne zajednice, ne samo u BiH već i šire", istaknuo je Nedim Uzunović, generalni direktor Bosnalijeka.

Osiguravanje plaćenog odsustva za radnike čija djeca kreću u prvi razred osnovne škole nastavak je prakse društveno odgovornog poslovanja Bosnalijeka, usmjerene primarno ka promoviranju brige i stvaranju uslova za sretnije djetinjstvo. U skladu s tim, Bosnalijek već četiri godine svim svojim radnicama koje postanu majke osigurava novčanu naknadu u visini od 2.000 KM.

Bosnalijek, jedan od regionalnih farmaceutskih lidera, danas posluje u 28 država. Njegove proizvode svakodnevno koriste stotine miliona ljudi na tri kontinenta. U proteklih osam godina ostvareni su rekordni prihodi u iznosu većem od 1,115 milijardi KM te dobit veća od 102 miliona KM. Bosnalijek direktno zapošljava 850 radnika u BiH i svojim predstavništvima širom svijeta, dok indirektno osigurava još hiljade radnih mjesta u pratećim industrijama u Bosni i Hercegovini.august 31. 2022
Ranije objavljeno
Bosnalijek uputio pomoć građanima poplavljenih područja Unsko-sanskog ka ... Sa prihodima od 221,1 milion KM, Bosnalijek u 2022. godini ostvario hist ... Bosnalijek obilježio Ljubičasti dan u Tuzli, Travniku i Bihaću Radnici Bosnalijeka organizovali akciju dobrovoljnog darivanja krvi Bosnalijek i Abdi Ibrahim potpisali Ugovor o saradnji - počinje plasman ... Bosnalijek organizovao stručna predavanja u Tuzli Bosnalijek obara vlastite rekorde poslovanja Bosnalijek podržao generalnim sponzorstvom Kongres XI Foruma porodične/o ... Bosnalijek obilježio 100 godina od otkrića lizozima i 46 godina od počet ... Bosnalijek podržao „Gimnazijadu 2022“

maj 28. 2023 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%