PRESS CENTAR / AKTUELNE INFORMACIJE
Sve informacije o aktivnostima naše kompanije na jednom mjestu.

Bosnalijek zlatni sponzor aritmološkog kongresa BHeart Rhythm 2024

Bosnalijek je kao zlatni sponzor podržao aritmološki kongres sa međunarodnim učešćem pod nazivom BHeart Rhythm 2024, koji je održan u Sarajevu od 26. do 28. aprila 2024. godine.


Bosnalijek zlatni sponzor aritmološkog kongresa BHeart Rhythm 2024

Organizator Kongresa bila je radna grupa za aritmije i elektrostimulaciju u Udruženju interventnih kardiologa.

U okviru sesije „Fibrilacija atrija" održan je satelitski simpozij na temu rivaroksabana, Bosnalijekovog lijeka iz skupine oralnih antikoagulanasa. Predavač je bio dr. med. Mate Galić, spec. interne medicine.

Kongresu je prisustvovalo više od 330 ljekara iz cijele Bosne i Hercegovine, a predavači su bili domaći i inostrani stručnjaci sa iskustvom u dijagnostici i liječenju srčanih aritmija.

Cilj Kongresa je bio prikazati načine dijagnostike i liječenja srčanih aritmija u svjetlu aktuelnih smjernica. Prezentirani su dijagnostički koraci za srčane aritmije koje srećemo u kliničkoj praksi, načini liječenja aritmija koji pored konzervativnog tretmana obuhvataju i invazivne procedure te podrazumijevaju ablaciju srčanih artmija i primjenu različitih oblika implantabilnih uređaja.
april 29. 2024
Ranije objavljeno
Bosnalijek nastavlja rast prihoda i modernizaciju proizvodnih kapacitet ... 8. Okrugli sto neuropsihijatara okupio stručnjake iz cijele BiH Bosnalijek donirao dva EKG aparata Domu zdravlja Bosanska Krupa Bosnalijek zlatni sponzor aritmološkog kongresa BHeart Rhythm 2024 Bosnalijek i ove godine pružio podršku obilježavanju Ljubičastog dana ... Bosnalijek ostvario povećanje prodaje na svim tržištima, postignut sjaja ... Bosnalijek i ove godine najpoželjniji poslodavac u oblasti farmacije Bosnalijek podržao Emergency Medicine Weekend Sarajevo 2024 Bosnalijek sponzor Simpozija otorinolaringologije i hirurgije glave i vr ... Više od 20 godina Bosnalijek podržava prvu porodicu iz SOS Dječijih sela ...

maj 20. 2024 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%