COVID 19 / AKTUELNE INFORMACIJE
Naš osnovni zadatak, dok traje pandemija, jeste sačuvati zdravlje naših radnika i osigurati nesmetano snabdijevanje tržišta našim proizvodima.

Kontinuirano provodimo mjere kako bi se maksimalno zaštitili radnici

Od početka krize, sa proglašenjem epidemije virusa COVID - 19 u Bosnalijeku je prioritet zaštita zdravlja uposlenika. Svjesni značaja Bosnalijeka za društvenu zajednicu i neophodnosti nastavka rada, kako država ne bi došla u situaciju deficita osnovnih lijekova, uveden je niz zaštitnih mjera, kako bi se spriječila pojava i širenje COVID - 19 među uposlenicima, što je trenutno naša osnovna misija.


Kontinuirano provodimo mjere kako bi se maksimalno zaštitili radnici
Od početka krize, sa proglašenjem epidemije virusa COVID - 19 u Bosnalijeku je prioritet zaštita zdravlja uposlenika.
Svjesni značaja Bosnalijeka za društvenu zajednicu i neophodnosti nastavka rada, kako država ne bi došla u situaciju deficita osnovnih lijekova, uveden je niz zaštitnih mjera, kako bi se spriječila pojava i širenje COVID - 19 među uposlenicima, što je trenutno naša osnovna misija.
U Bosnalijeku je na snazi niz mjera čiji cilj je zaštita zdravlja uposlenika, kojih se svi uposlenici disciplinovano pridržavaju, a među najvažnijim su:
  • Svi uposlenici koji svoje poslove ne moraju nužno obavljati unutar prostorija kompanije poslani su na rad od kuće;
  • Uposlenici angažovani u direktnom proizvodnom procesu podijeljeni su u rad u smjenama, kako između njih ne bi bilo kontakta i kako bi pojedinačne linije i procesi bili zaštićene;
  • Obavezno je nošenje zaštitnih maski na radnom mjestu, uposlenici dezinfikuju ruke kontinuirano a posebno prilikom: ulaska u kompaniju, kretanja u zajednički prostorijama, te izlaska iz kompanije,
  • Korištenje zaštitne maske također je obavezno prilikom dolaska i odlaska sa posla, te u autobusima kojima se organizuje prevoz uposlenika.
  • Svi prostori kompanije se dezinfekuju svakodnevno i pojačane su mjere održavanja čistoće u kompaniji, a autobusi koji prevoze uposlenike dezinfikuju se nakon svake vožnje.
  • Svim uposlenicima će, prilikom dolaska na posao, preventivno biti mjerena tjelesna temperatura beskontaktnim tomplomjerom te u slučaju odstupanja vrijednosti u odnosu na normalne, uposlenik će biti usmjeren na dežurnog ljekara.
Uprava Bosnalijeka u svakodnevnom je zasjedanju i kontinuirano prati sve naredbe i preporuke nadležnih institucija i spremna je u najkraćem roku primjeniti niz drugih mjera, čiji jedini cilj je zaštita zdravlja naših uposlenika.

Uposlenici Bosnalijeka pokazali su predanost i odgovornost u ovoj teškoj situaciji, svjesni značaja održavanja proizvodnje za sve građane Bosne i Hercegovine.

mart 31. 2020

juni 07. 2023 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%