KARIJERA / PROFIL NAŠIH UPOSLENIKA
Imamo različite karaktere i poslove, ujedinjeni zajedno činimo velika djela. Velika porodica za velika postignuća.
Sektor osiguranje i kontrola kvaliteta
Zanimanje: diplomirani biolog

Mirela Miljuš, Koordinator razvojnih aktivnosti

Koordinator razvojnih aktivnosti
U poslu je ispunjava dinamičnost i mogućnost uvođenja inovacija u polju industrijske mikrobiologije, koja posljednjih godina doživljava svoj uspon. „Ispunjava me razvijati i uvoditi nove mikrobiološke trendove u svakodnevni rad. Zahvaljujući tome što radim u Bosnalijeku, koji prati trendove moderne farmaindustrije, imam priliku usavršavati se na najzahtjevnijim mikrobiološkim analizama", kaže Mirela Miljuš, diplomirani biolog.

U Bosnalijek je došla 2004. godine zahvaljujući projektu „Zapošljavanje pripravnika u Kantonu Sarajevo".

„Godinu dana sam obavljala pripravnički staž u sektorima Razvoj i Kontrola kvaliteta, a 2005. godine sam dobila posao u Sektoru razvoj, gdje sam provela pet godina. Bio je to sjajan period u kojem sam imala priliku upoznati put razvoja lijeka, a znanja koja sam tada stekla omogućila su mi da nastavim svoj rad u Sektoru kontrola kvaliteta na razvoju i validaciji analitičkih metoda u mikrobiološkom segmentu, što je i bio moj konačni cilj", ističe Mirela.

Mikrobiološko odjeljenje svojim procesima prati sve faze kontrole lijeka. Prije ugradnje u finalne proizvode kontroliraju se aktivne i pomoćne supstance te pakovni materijal. „Osim toga vršimo i monitoring proizvodnih prostora i sistema, tako da je zaista širok spektar djelatnosti kojima se svakodnevno bavimo", pojašnjava Mirela i ističe da je učestvovala i u nabavci instrumenata i njihovom uvođenju u praksu, što smatra vrlo interesantnim dijelom svog posla.

 „Ponosna sam na posao koji obavljam i kompaniju u kojoj radim. Stoga bih posebno naglasila da smo jedna od rijetkih kompanija u regionu koja je u mikrobiološke procese uvela masenu spektrometriju za identifikaciju mikroorganizama."

Rad u Sektoru kontrola kvaliteta je dinamičan, izazovan i veoma odgovoran. S jedne strane, neophodno je ispoštovati procedure GMP-a te osigurati kontinuiran sistem kvaliteta, ali i ispoštovati termin planove Sektora prodaje. Međutim, upravo taj spoj dinamike i  odgovornosti za Mirelu je draž. „Mislim da ne bih znala raditi na nekom 'mirnijem' mjestu", naglašava Mirela.

„Radni dan započinjem dogovorom s voditeljem odsjeka i kolegama u timu kojim koordiniram. Tim je spoj iskustva i mlade snage za radnim pobjedama. Zadovoljstvo mi je s njima planirati zadatke i razmjenjivati ideje, znanja, ali i emocije. Svako od nas je veoma bitna karika u ovom lancu i daje svoj doprinos postizanju zajedničkog nam cilja."

Bosnalijek je kompanija koja prepoznaje savremene trendove rada u farmaceutskoj industriji i upravo je to, za Mirelu, jedan od ključnih razloga zašto je lijepo biti član Bosnalijekovog tima. „Uvjeti rada u kompaniji pružaju šansu da ostvarim radne zadatke, ali i kontinuirano usavršavam svoj rad. Ako tome dodamo rad sa strašću, upornošću i ispravnim motivima rezultat  je pojedinačni i kolektivni uspjeh", ponosno naglašava Mirela.
Ostale priče

maj 20. 2024 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%