PRESS CENTAR / AKTUELNE INFORMACIJE
Sve informacije o aktivnostima naše kompanije na jednom mjestu.

Lysobact proslavio 40. rođendan

U organizaciji Komore magistara farmacije FBiH, Zenica je bila domaćin VII simpozija magistara farmacije, na kojem je učestvovalo 800 magistara farmacije iz cijele Bosne i Hercegovine. Simpozij je bio međunarodnog karaktera, s predavačima iz Makedonije, Srbije, Kosova, Crne Gore i drugih zemalja.


Lysobact proslavio 40. rođendan

Tema simpozija je bila, 'Kompetencije farmaceuta' ili, jednostavno rečeno, sticanje novih znanja i vještina, kako bi magistri farmacije odgovorili savremenim zahtjevima kolega koji su pozicionirani širom evropske zajednice", izjavila je predsjednica Komore farmaceuta FBiH mr. ph. Zahida Binakaj, te dodala da ovaj skup ne bi mogao biti održan bez sponzora.

„Jedan od vjernih pratilaca Komore magistara farmacije FBiH je naša najstarija farmaceutska kompanija Bosnalijek, koja je i ove godine podržala ovaj stručni skup. S obzirom na to da Bosnalijek ove godine slavi 65 godina postojanja, koristim se ovom prilikom da u ime Komore i u svoje lično ime čestitam ovaj veliki jubilej", istaknula je mr. ph. Zahida Binakaj.

Na VII simpoziju magistara farmacije Bosnalijek je zajedno sa učesnicima Kongresa i gostima obilježio još jedan veliki jubilej, 40. rođendan jednog od svojih najprodavanijih proizvoda - Lysobacta. Pacijenti, ljekari i farmaceuti Lysobact povezuju s tradicijom, povjerenjem, kvalitetom i sigurnošću. Sigurnost, kao i nepostojanje kontraindikacija Lysobacta potječu od prirodne komponente lizozim, koju još zovu i „enzim budućnosti", a koju na našem tržištu ne sadrže drugi oralni antiseptici.


 

„Lizozim je prva aktivna antibakterijska supstanca koju je Alexander Fleming otkrio prije nego penicilin. U lizozim su ulagane ogromne nade, jer je on bio sposoban da ubije bakterijsku ćeliju. Bosnalijek je prepoznao potencijal lizozima i već 40 godina ga koristi u svojim proizvodima. Kao poznata i prosperitetna kuća, oni su tražili i više, te nakon 40 godina uspješne primjene tražili su da se ponovo ispitaju mogućnosti lizozima. Sada smo krenuli da ispitujemo lizozim ne više kao supstancu koja djeluje na ćelijski zid bakterija, već kako on djeluje na skupine bakterija. Pored toga, radili smo još jedno istraživanje koje ćemo ubrzo objaviti", istaknula je na VII simpoziju acc. prof. dr. Mirsada Hukić.

Lysobact je klinički dokazano efikasan i siguran lijek, kojim je do sada uspješno liječeno više od 50 miliona pacijenata širom svijeta.

Ovaj po mnogo čemu jedinstveni oralni antiseptik, čiji je vrhunski kvalitet odavno prepoznat na svjetskom farmaceutskom tržištu, tokom 40 godina postojanja prodat je u više od 50 miliona pakovanja tableta (lozenga) pacijentima u BiH, regionu i šire, bez ijednog prijavljenog neželjenog efekta.

Praćenjem novih istraživanja i  proširenjem indikacija za upotrebu, trenutno na tržištu imamo četiri različita oblika Lysobacta, a za više informacija posjetite web stranicu www.lysobact.ba .

 
 

###


decembar 6. 2016
Ranije objavljeno
Više od 20 godina Bosnalijek podržava prvu porodicu iz SOS Dječijih sela ... U Bosnalijeku i ove godine obilježen Svjetski dan dijabetesa Bosnalijek podržao sponzorstvom 8. Studentski kongres Hrana – Ishrana – ... Bosnalijek generalni sponzor najvećeg kongresa farmaceuta u Bosni i Herc ... Održana Škola EKG-a i srčanih aritmija Bosnalijek ponosni sponzor ovogodišnje sarajevske „Gimnazijade“ U Sarajevu otvoren prvi Muzej farmacije u BiH Bosnalijek podržao održavanje Festivala mentalnog zdravlja U Budvi održan III Simpozij o atrijalnoj fibrilaciji (AF Sonar) Bosnalijek i ove godine osigurao poklone prvačićima, a roditeljima slob ...

decembar 01. 2023 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%