Nedim Uzunović, diplomirani ekonomist

direktor Društva
direktor Društva


Završio je Ekonomski fakultet u Sarajevu 2001. godine, i kao najbolji student balkanskog projekta WUS Austrija započeo svoju karijeru 2002. godine u Bosnalijeku. Mlad, ambiciozan i perspektivan, educiran je za najodgovornije pozicije u Bledskoj školi za menadžment u Sloveniji (IEDC).
 
Svoje znanje je usavršio završivši School for Young Managers i General Management program na IEDC, Bled School of Management na Bledu. Govori tečno engleski i ruski jezik.
 
Uspješnu karijeru u Bosnalijeku je počeo u sektoru Inostrani marketing i prodaja, gdje je radio na poslovima istraživanja, razvoja poslovnog plana, pozicioniranja proizvoda na izvoznim tržištima te razvoju novih projekata i tržišta. Postigavši izuzetno visoke rezultate, 2005. godine je unaprijeđen na poziciju direktora najpotentnijeg Bosnalijekovog tržišta, Ruske Federacije.

Na ovoj zahtjevnoj poziciji bio je do početka 2012. godine. Tokom navedenog vremena uspostavio je i vodio Bosnalijekovo predstavništvo u Ruskoj Federaciji. U periodu od sedam godina, s timom kojim je rukovodio, postignuti su zapaženi rezultati. Ovo tržište je izraslo u najveće Bosnalijekovo izvozno tržiše i zdrav oslonac za budući strateški razvoj Kompanije.

Postignuti visoki rezultati na Ruskom tržištu donijeli su mu titulu najboljeg menadžera u farmaceutskoj industriji u Moskvi 2008. godine.

Nadzorni odbor Bosnalijeka imenovao je Nedima Uzunovića na poziciju v.d. direktora Društva 13. 6. 2013. godine.

juni 17. 2024 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%