PRESS CENTAR / AKTUELNE INFORMACIJE
Sve informacije o aktivnostima naše kompanije na jednom mjestu.

Obilježen Svjetski dan mentalnog zdravlja

Obilježavanje Svjetskog dana mentalnog zdravlja, pod ovogodišnjim motom „Učinimo mentalno zdravlje i dobrobit za sve globalnim prioritetom“, podržala je i najveća farmaceutska kompanija u BiH Bosnalijek te je 10. oktobra u ateljeu „Ismet Mujezinović“ u Tuzli organizovan Prvi sajam nevladinih organizacija.


Obilježen Svjetski dan mentalnog zdravlja

Na sajmu je učestvovao i Centar za mentalno zdravlje Dom zdravlja Tuzla sa ručnim radovima pacijenata, osoba sa mentalnim poteškoćama.

Tom prilikom, dr. Zlatko Klabić, načelnik CMZ Dom zdravlja Tuzla je izjavio: „Prepoznali smo ovu aktivnost kao način da radimo na pasivnosti mladih i pružimo podršku u radu i promociji aktivizma mladih u Tuzli i Tuzlanskom kantonu. Mladi su posebno rizična skupina, jer čak 50 posto mentalnih poremećaja počinje prije 14. godine života, zbog čega je važno na vrijeme prepoznati znakove i potražiti pomoć. Zahvaljujemo se kompaniji Bosnalijek na podršci ove manifestacije."

U okviru obilježavanja Svjetskog dana mentalnog zdravlja, održana je i radionica na temu: "Mentalno zdravlje – oporavak" u Domu zdravlja Tuzla, 12. oktobra 2022. godine.

Predavač je bila profesorica engleskog jezika Meliha Mehle koja je održala interaktivnu radionicu sa korisnicima i uposlenicima Centra za mentalno zdravlje Dom zdravlja Tuzla. Učesnici radionice bili su istog stava, da je kod osoba sa duševnim krizama opravak moguć i ostvariv, uz pravovremenu pomoć i profesionalnu podršku te da trebaju biti aktivni članovi društva.

Bosnalijek će kao društveno odgovorna kompanija nastaviti pružati podršku aktivnostima koje za cilj imaju podizanje svijesti o značaju očuvanja mentalnog zdravlja te na taj način doprinijeti borbi protiv stigmatizacije i diskriminacije osoba sa mentalnim poteškoćama.

 

 oktobar 13. 2022
Ranije objavljeno
Bosnalijek uputio pomoć građanima poplavljenih područja Unsko-sanskog ka ... Sa prihodima od 221,1 milion KM, Bosnalijek u 2022. godini ostvario hist ... Bosnalijek obilježio Ljubičasti dan u Tuzli, Travniku i Bihaću Radnici Bosnalijeka organizovali akciju dobrovoljnog darivanja krvi Bosnalijek i Abdi Ibrahim potpisali Ugovor o saradnji - počinje plasman ... Bosnalijek organizovao stručna predavanja u Tuzli Bosnalijek obara vlastite rekorde poslovanja Bosnalijek podržao generalnim sponzorstvom Kongres XI Foruma porodične/o ... Bosnalijek obilježio 100 godina od otkrića lizozima i 46 godina od počet ... Bosnalijek podržao „Gimnazijadu 2022“

maj 28. 2023 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%