PRESS CENTAR / AKTUELNE INFORMACIJE
Sve informacije o aktivnostima naše kompanije na jednom mjestu.

Održan Treći kongres farmaceuta Crne Gore u Bečićima

U organizaciji Farmaceutske komore Crne Gore i Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore – Studijskog programa Farmacija, te uz prisustvo velikog broja inostranih i domaćih renomiranih predavača, uspješno je završen Treći kongres farmaceuta Crne Gore sa međunarodnim učešćem pod nazivom "Novi horizonti u farmaciji – izazovi i mogućnosti. Bosnalijek je prepoznao regionalni značaj Kongresa, te iskoristio priliku za uspješnu promociju najžnačajnih korporativnih brendova ali i same kompanije.


Održan Treći kongres farmaceuta Crne Gore u Bečićima

Bosnalijek je kao jedan od sponzora Kongresa učestvovao sa dva predavanja, dvije poster prezentacije rezultata studija u kojima je ispitana efikasnost i sigurnost lijeka Enterofuryl® u Crnoj Gori, te sa promotivnim štandom. Navedene aktivnosti su privukle veliku pažnju učesnika Kongresa.

Prvo predavanje u organizaciji Bosnalijeka održao je renomirani predavač prof. dr. Nenad Ugrešić sa Katedre za farmakologiju, Farmaceutskog fakulteta iz Beograda na temu „Uloga i značaj lizozima u liječenju oboljenja sluznice usne šupljine i grla".

 Prof. dr. Ugrešić je tokom predavanja istakao prednosti lizozima koji svojim višestrukim korisnim terapijskim delovanjima pomaže u zaštiti i ozdravljenju sluznice usta i grla, te dodao:

„Jedinstveni sastav LYSOBACT® proizvoda baziran je na lizozimu, prirodnom faktoru lokalnog imuniteta sluznice, koji svojim višestrukim korisnim delovanjima pomaže u zaštiti i ozdravljenju sluznice usta i grla, te predstavlja odličan terapijski izbor za uzročno i simptomatsko lečenje akutnih upala sluznice usta i grla."

Drugo predavanje je održala doc. dr. Brigita Smolović sa Odjeljenja gastroenterohepatologije, Kliničkog centra Crne Gore na temu „Uloga farmaceuta u tretmanu akutne dijareje".

„U svakodnevnoj praksi suočeni smo sa porastom broja pacijenata koji imaju akutnu infektivnu dijareju, a dio pacijenata se i hospitalizira zbog ozbiljne dehidratacije, u nekim slučajevima i intoksikacije.

Uz obaveznu rehidracijsku terapiju, lijek koji je neophodan za smanjenje i zaustavljanje ovakve dijareje je jedinstveni crijevni antiinfektiv – ENTEROFURYL®(nifuroksazid)", istakla je doc. dr. Smolović.

Doc. dr. Smolović je dodala da je klinički dokazan niz terapijskih prednosti primjene ENTEROFURYL® - a u odnosu na najčešće primjenjivane probiotike.

Kongres je okupio više od 700 učesnika iz BiH, Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Albanije, Kosova, Slovenije, Nizozemske, Turske, SAD-a i Kanade.

Obzirom na međunarodni karakter, Kongres je bio prilika za afirmaciju farmaceutske djelatnosti, te za podsticanje stručne i naučne saradnje u regionu i šire.maj 15. 2019
Ranije objavljeno
Bosnalijek uputio pomoć građanima poplavljenih područja Unsko-sanskog ka ... Sa prihodima od 221,1 milion KM, Bosnalijek u 2022. godini ostvario hist ... Bosnalijek obilježio Ljubičasti dan u Tuzli, Travniku i Bihaću Radnici Bosnalijeka organizovali akciju dobrovoljnog darivanja krvi Bosnalijek i Abdi Ibrahim potpisali Ugovor o saradnji - počinje plasman ... Bosnalijek organizovao stručna predavanja u Tuzli Bosnalijek obara vlastite rekorde poslovanja Bosnalijek podržao generalnim sponzorstvom Kongres XI Foruma porodične/o ... Bosnalijek obilježio 100 godina od otkrića lizozima i 46 godina od počet ... Bosnalijek podržao „Gimnazijadu 2022“

maj 28. 2023 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%