PRESS CENTAR / AKTUELNE INFORMACIJE
Sve informacije o aktivnostima naše kompanije na jednom mjestu.

Održana 20. Mostarska psihijatrijska subota

Tradicionalni međunarodni simpozij pod nazivom 20. Mostarska psihijatrijska subota, Klinike za psihijatriju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar i Sveučilišta u Mostaru, održan je 01. juna 2024. godine na temu „Rezilijencije u zdravlju i bolesti”.


Održana 20. Mostarska psihijatrijska subota

Simpozij je podržala i najveća farmaceutska kompanija u BiH Bosnalijek.

Održan je Bosnalijekov satelitski simpozij na temu „Diferencijacija SSRI i savremena terapija demencija”, tokom kojeg je predavač akademik prof. dr. sc. Dragan Babić, spec. neuropsihijatrije, istakao kvalitet lijekova kompanije Bosnalijek te da je omogućena adekvatna individualna terapija za svakog pacijenta.

Na Simpoziju je učestvovalo 14 predavača iz svih medicinskih centara BiH te Hrvatske i Srbije. Predavači su održali predavanja koja su na razne načine povezana s rezilijencijom i ljudskom dušom. Znanstveni program Simpozija bio je od značaja za sve stručnjake iz područja mentalnog zdravlja, ali i ljekare primarne zdravstvene zaštite te druge stručnjake iz područja zdravstva.

Ugledni psihijatri BiH i regije, prezentovali su najnovije spoznaje područja psihijatrije s fokusom na rezilijencije u zdravlju i bolesti, mogućnost osobe da se prilagodi promjenama te nosi sa stresnim situacijama, osobnog oporavka i mogućnosti postizanja osjećaja dobrobiti uprkos hroničnoj bolesti.

Mostarska psihijatrijska subota je jednodnevni međunarodni simpozij koji je u prethodnih 19 godina obrađivao aktuelne psihijatrijske teme uz vrhunske predavače.

Cilj Simpozija je obnavljanje saradnje i kreativnosti u razmjeni i nadopuni znanja okupljanjem istaknutih stručnjaka iz BiH i susjednih zemalja.

Suorganizatori Simpozija su Liječnička komora Hercegovačko – neretvanske županije, Internacionalna akademija nauka i umjetnosti BiH, Evropska psihijatrijska asocijacija i Udruga psihijatara u Bosni i Hercegovini.
juni 7. 2024
Ranije objavljeno
Održana 20. Mostarska psihijatrijska subota U Neumu održan XIV Simpozij biološke psihijatrije – psihofarmakologije s ... XVIII škola EKG – a i srčanih aritmija Bosnalijek nagradio sportske klubove za uspješne rezultate Bosnalijek nastavlja rast prihoda i modernizaciju proizvodnih kapacitet ... 8. Okrugli sto neuropsihijatara okupio stručnjake iz cijele BiH Bosnalijek donirao dva EKG aparata Domu zdravlja Bosanska Krupa Bosnalijek zlatni sponzor aritmološkog kongresa BHeart Rhythm 2024 Bosnalijek i ove godine pružio podršku obilježavanju Ljubičastog dana ... Bosnalijek ostvario povećanje prodaje na svim tržištima, postignut sjaja ...

juni 17. 2024 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%