PRESS CENTAR / AKTUELNE INFORMACIJE
Sve informacije o aktivnostima naše kompanije na jednom mjestu.

Održana XV škola EKG – a i srčanih aritmija

Petnaesta škola EKG – a i srčanih aritmija održana je u Etno selu „Čardaci“ u Vitezu, od 28. do 30. oktobra 2022. godine. Trodnevnu školu za mlade ljekare organizovali su Kardiološki edukativni centar Sarajevo (KECS) i najveća farmaceutska kompanija u Bosni i Hercegovini Bosnalijek, kao glavni pokrovitelj.


Održana XV škola EKG – a i srčanih aritmija

U školi je učestvovao veliki broj mladih doktora medicine, specijalizanata i specijalista iz raznih gradova BiH, koji su ovom prilikom razmijenili znanje o osnovama EKG – a, mehanizmima nastanka aritmija i upoznali se sa najučestalijim problemima na ovu temu.

Škola je bila interaktivnog karaktera sa radionicama i prikazima slučaja. Predavači su bili članovi KECS – a, među kojima je i sam organizator prof. dr. Mehmed Kulić.

Prva dva dana održan je veliki broj predavanja i radionica. Tokom sesija diskutovalo se o praktičnim i aktuelnim temama. Predavači su podijelili svoja iskustva iz prakse pomoću prikaza slučajeva. Mladi ljekari su aktivno učestvovali tokom sesija i radionica,  iznosili su svoja zapažanja i postavljali pitanja članovima KECS – a o optimalnim rješenjima na postavljene slučajeve iz njihove prakse.

Treći dan održano je stručno predavanje Bosnalijeka na temu „Metabolički sindrom".

KECS članovi su podijelili ulazne i izlazne testove sa pitanjima o edukativnim jedinicama koje su obrađene u školi, kao i evaluacione listove, kako bi se dobio uvid o efikasnosti rada. Rezultati su bili više nego zadovoljavajući te će posebno biti objavljeni.  

XV škola EKG – a završena je svečanom podjelom certifikata o učešću i zahvalnica Bosnalijeku i KECS – u za još jednu uspješnu organizaciju.

Bosnalijek zajedno sa KECS – om, već šest godina organizira edukativne radionice u kojima je učestvovalo više od 600 mladih ljekara iz cijele BiH.

Na ovaj način, Bosnalijek daje doprinos razvoju, usavršavanju vještina i znanja mladih ljekara te unapređenju kvaliteta zdravstvenih usluga, čiji su krajnji korisnici stanovnici BiH.

Zbog velikog interesa za dalju edukaciju ove vrste, Škola EKG – a i srčanih aritmija će se održavati i u budućnosti.novembar 2. 2022
Ranije objavljeno
Bosnalijek nastavlja rast prihoda i modernizaciju proizvodnih kapacitet ... 8. Okrugli sto neuropsihijatara okupio stručnjake iz cijele BiH Bosnalijek donirao dva EKG aparata Domu zdravlja Bosanska Krupa Bosnalijek zlatni sponzor aritmološkog kongresa BHeart Rhythm 2024 Bosnalijek i ove godine pružio podršku obilježavanju Ljubičastog dana ... Bosnalijek ostvario povećanje prodaje na svim tržištima, postignut sjaja ... Bosnalijek i ove godine najpoželjniji poslodavac u oblasti farmacije Bosnalijek podržao Emergency Medicine Weekend Sarajevo 2024 Bosnalijek sponzor Simpozija otorinolaringologije i hirurgije glave i vr ... Više od 20 godina Bosnalijek podržava prvu porodicu iz SOS Dječijih sela ...

maj 20. 2024 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%