PRESS CENTAR / AKTUELNE INFORMACIJE
Sve informacije o aktivnostima naše kompanije na jednom mjestu.

Održano prvo takmičenje u prikazima slučaja u onkologiji

Prvo takmičenje u prikazima slučaja u onkologiji, pod nazivom „Oncology Case Report Award Competition“, održano je online 18. 5. 2022. godine, u organizaciji Bosnalijeka i Udruženja onkologa u BiH.


Održano prvo takmičenje u prikazima slučaja u onkologiji

Ovaj projekat za cilj ima razmjenu iskustava, promociju naučnoistraživačkog rada i unapređenje zdravstvene zaštite pacijenata te predstavlja izvanrednu priliku za razmjenu znanja iz svih polja onkologije, učenje novih dijagnostičkih i terapijskih smjernica, obnavljanje starih i sklapanje novih prijateljstava u jednom kolegijalnom takmičarskom duhu. Održana je i prezentacija pod nazivom "Bosnalijekov portfolio u suportivnoj farmakološkoj terapiji onkološkog pacijenta".

Za takmičenje se prijavilo trinaest mladih ljekara onkologa ili specijalizanata onkologije iz Bosne i Hercegovine, a stručna komisija, sastavljena od eminentnih ljekara iz cijele Bosne i Hercegovine, odabrala je šest najboljih za završno takmičenje. Svaki od njih je, kroz desetominutno prezentiranje, imao priliku da prikaže svoje iskustvo iz prakse.

U samom finalu, izlagače je ocjenjivala komisija, ali i prisutne kolege koji su glasali „voting sistemom". Tri najbolja rada su i nagrađena.juni 9. 2022
Ranije objavljeno
Danski novinari uvjerili se u vrhunski kvalitet Bosnalijeka Bosnalijek uputio pomoć građanima poplavljenih područja Unsko-sanskog ka ... Sa prihodima od 221,1 milion KM, Bosnalijek u 2022. godini ostvario hist ... Bosnalijek obilježio Ljubičasti dan u Tuzli, Travniku i Bihaću Radnici Bosnalijeka organizovali akciju dobrovoljnog darivanja krvi Bosnalijek i Abdi Ibrahim potpisali Ugovor o saradnji - počinje plasman ... Bosnalijek organizovao stručna predavanja u Tuzli Bosnalijek obara vlastite rekorde poslovanja Bosnalijek podržao generalnim sponzorstvom Kongres XI Foruma porodične/o ... Bosnalijek obilježio 100 godina od otkrića lizozima i 46 godina od počet ...

juni 07. 2023 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%