PRESS CENTAR / AKTUELNE INFORMACIJE
Sve informacije o aktivnostima naše kompanije na jednom mjestu.

Organizirano druženje penzionera u okviru kampanje „Dani Bosnalijeka“

U kompaniji Bosnalijek i ove godine upriličeno je tradicionalno druženje penzionera. U utorak, 7. juna 2022. godine, oko 200 penzionera, bivših radnika kompanije, okupilo se u sklopu obilježavanja „Dana Bosnalijeka“ koji traju od početka juna.


Organizirano druženje penzionera u okviru kampanje „Dani Bosnalijeka“

U ugodnoj i veseloj atmosferi, penzionerima Bosnalijeka uručeni su prigodni pokloni te im je osigurana i određena finansijska podrška.

Generalni direktor Bosnalijeka Nedim Uzunović naglasio je da su radnici Bosnalijeka uvijek bili njegova ključna snaga, koja je osigurala uspješan razvoj kompanije kroz više od sedam decenija njenog postojanja.    

Naši penzioneri, kao i trenutni radnici Bosnalijeka, najzaslužniji su za to što je Bosnalijek danas najveći proizvođač lijekova u BiH i jedan od regionalnih lidera koji posluje u više od 27 država na tri kontinenta. Mi koji danas imamo privilegiju voditi Bosnalijek obavezni smo brinuti o radnicima, kako onim koji danas predano i odgovorno rade, tako i onima koji su cijeli svoj radni vijek utkali u razvoj kompanije. Sigurno je da ćemo i u budućnosti održavati ova tradicionalna druženja i uvijek biti na raspolaganju našim penzionerima jer su oni to itekako zaslužili", poručio je Uzunović.

Zahvaljujući hiljadama radnika, koji su u proteklih sedam decenija radili u Bosnalijeku, danas proizvodni program kompanije uključuje čak 244 registrirana proizvoda bazirana na 132 molekule. Skoro 90 posto ovog broja odnosi se na lijekove, kao najzahtjevnije i najstrožije regulirane farmaceutske proizvode.  

Osim toga, 184 proizvoda ili tri četvrtine od ukupnog broja svih proizvoda, rezultat su vlastitog razvoja Bosnalijeka, dok je 60 proizvoda rezultat saradnje sa renomiranim licencnim partnerima. Samo u proteklih pet godina razvijen je 81 novi proizvod. 

Bosnalijek je jedna od rijetkih farmaceutskih kompanija u regiji koja je zadržala vlastiti razvoj u koji kontinuirano ulaže i kao rezultat toga, stalno prilagođava svoj proizvodni portfolio potrebama tržišta.juni 8. 2022
Ranije objavljeno
Danski novinari uvjerili se u vrhunski kvalitet Bosnalijeka Bosnalijek uputio pomoć građanima poplavljenih područja Unsko-sanskog ka ... Sa prihodima od 221,1 milion KM, Bosnalijek u 2022. godini ostvario hist ... Bosnalijek obilježio Ljubičasti dan u Tuzli, Travniku i Bihaću Radnici Bosnalijeka organizovali akciju dobrovoljnog darivanja krvi Bosnalijek i Abdi Ibrahim potpisali Ugovor o saradnji - počinje plasman ... Bosnalijek organizovao stručna predavanja u Tuzli Bosnalijek obara vlastite rekorde poslovanja Bosnalijek podržao generalnim sponzorstvom Kongres XI Foruma porodične/o ... Bosnalijek obilježio 100 godina od otkrića lizozima i 46 godina od počet ...

juni 07. 2023 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%