PRESS CENTAR / AKTUELNE INFORMACIJE
Sve informacije o aktivnostima naše kompanije na jednom mjestu.

Posjeta ljekara Kliničkog centra iz Prištine

Najveću farmaceutsku kompaniju u BiH Bosnalijek, posjetili su specijalisti Kliničkog centra u Prištini 28. oktobra 2022. godine.


Posjeta ljekara Kliničkog centra iz Prištine

Organizatori posjete bili su zaposlenici predstavništva Bosnalijeka na Kosovu, u čijoj pratnji su kompaniju posjetili ortopedi na čelu sa šefom Klinike za ortopediju dr. Sami Delijaj, pulmolozi sa šefom Klinike za pulmologiju dr. Musa Hoxha i zamjenicom šefa Klinike Rukije Mehmeti te vaskularni hirurzi sa zamjenicom šefa Klinike za vaskularnu hirurgiju Harieta Zherka-Saraqini.

Ljekare sa Kosova pozdravio je direktor regije JIE i Strateškog marketinga, dr. Aziz Šukalo. Nakon uvodnog obraćanja dr. Šukala, održano je stručno predavanje te su ovom prilikom razmijenjena i iskustva u radu sa pacijentima. Potom je upriličen obilazak Razvojnog centra i laboratorija Kontrole kvaliteta, gdje su ljekari mogli čuti više o vrhunskim tehnologijama koje se koriste u Bosnalijeku.

Sutradan je organizovana i posjeta Opštoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš". Ljekare je primio direktor bolnice prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, koji je održao predavanje iz oblasti ortopedske hirugije „Endoproteza kuka kod mlađih pacijenata i upotreba rivaroksabana u svakodnevnoj praksi".

Prof. dr. Mirza Biščević održao je predavanje o starenju kičme i efikasnoj analgeziji sa lijekom Dolorex®. Poslije predavanja upriličen je obilazak Odjeljenja ortopedije i pulmologije.

Ovom prilikom, vrhunski stručnjaci su razmijenili iskustva u radu kroz karakteristične prikaze slučajeva.

Zadovoljstvo organizacijom posjete nije izostalo te je najavljen nastavak saradnje. Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović je izjavio da će buduća saradnja ove dvije zdravstvene ustanove doprinijeti razvoju i pružanju medicinskih usluga pacijentima u području ortopedije.

Šef klinike za ortopediju Kliničkog centra u Prištini dr. Sami Delijaj, izrazio je zahvalnost kompaniji Bosnalijek na pruženoj prilici za uspostavljanje saradnje.
novembar 1. 2022
Ranije objavljeno
Bosnalijek uputio pomoć građanima poplavljenih područja Unsko-sanskog ka ... Sa prihodima od 221,1 milion KM, Bosnalijek u 2022. godini ostvario hist ... Bosnalijek obilježio Ljubičasti dan u Tuzli, Travniku i Bihaću Radnici Bosnalijeka organizovali akciju dobrovoljnog darivanja krvi Bosnalijek i Abdi Ibrahim potpisali Ugovor o saradnji - počinje plasman ... Bosnalijek organizovao stručna predavanja u Tuzli Bosnalijek obara vlastite rekorde poslovanja Bosnalijek podržao generalnim sponzorstvom Kongres XI Foruma porodične/o ... Bosnalijek obilježio 100 godina od otkrića lizozima i 46 godina od počet ... Bosnalijek podržao „Gimnazijadu 2022“

maj 28. 2023 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%