COVID 19 / AKTUELNE INFORMACIJE
Naš osnovni zadatak, dok traje pandemija, jeste sačuvati zdravlje naših radnika i osigurati nesmetano snabdijevanje tržišta našim proizvodima.

SPREJ – NAJEFIKASNIJI NAČIN UNOŠENJA VITAMINA D3 U ORGANIZAM

Brojna medicinska istraživanja pokazala su izuzetan značaj održavanja potrebnih nivoa vitamina D3 u organizmu primjenom različitih suplemenata, s obzirom da je uobičajenom ishranom teško održati potrebni nivo ovog nutrijenta u organizmu. No, ono što je jednako važno jeste i na koji način vršimo nadopunu vitamina D3.


SPREJ – NAJEFIKASNIJI NAČIN UNOŠENJA VITAMINA D3 U ORGANIZAM

Klinički je, naime, dokazano da su serumske koncentracije vitamina D3,  nakon primjene u obliku spreja, kod zdravih ispitanika dva puta više u odnosu na koncentracije vitamina primjenjenog u kapsulama, tabletama ili kapima, a skoro tri puta više kod pacijenata koji pate od problema sa želucem ili crijevima.

SMANJUJE RIZIK OD COVID-19

Osim održavanja ravnoteže koncentracije kalcija i fosfata u krvi, kako bi se omogućila i očuvala normalna mineralizacija kostiju i zuba, posljednja istraživanja pokazala su i da se vitamin D3 povezuje sa jačanjem imunog sistema, prevencijom dijabetesa tipa 1, kardiovaskularnih bolesti, karcinoma debelog crijeva, multiple skleroze i demencije. 

Najnovija istraživanja vezana za COVID-19 snažno sugerišu da dovoljna količina vitamina D3 u organizmu može znatno smanjiti rizik od infekcije, ali i ublažiti težinu i dužinu trajanja bolesti, te poboljšati njen ishod. Sa ciljem postizanja više koncentracije ovog esencijalnog nutrijenta u kratkom vremenskom periodu, potrebno je suplementaciju provesti višim preporučenim dozama u trajanju nekoliko sedmica i to aplikacijom u obliku spreja.

Kategorije koje trebaju posebno voditi računa o dovoljnom unosu vitamina D3 su trudnice i dojilje, zbog osiguravanja potrebnih nivoa kalcija i fosfata, a svakodnevno davanje ovog vitamina je obavezno do prve godine života bebe.

JEDINSTVENA FORMULACIJA U OBLIKU SPREJA

Za razliku od većine drugih proizvoda na bazi vitamina D3, D3 SPRAY® i D3 SPRAY KID® su dodaci prehrani u obliku oralnog spreja što ih čini efikasnijim, praktičnijim i pogodnijim za primjenu kod svih osoba, a naročito kod djece i osoba koje imaju teškoće s gutanjem ili probleme sa želucem ili crijevima (ulkusi, malapsorpcija, glutenska enteropatija, upalna bolest crijeva i Kronova bolest, insuficijencija pankreasa…).

Zahvaljujući formulaciji spreja, D3 SPRAY® ne stupa u interakciju sa drugim lijekovima, a uzima se neovisno o hrani i piću. Također, ova formulacija omogućava vitaminu D3 iz D3 SPRAY® i D3 SPRAY KID® veoma brzu i gotovo potpunu apsorpciju u organizam, te nekoliko puta veću bioraspoloživost u odnosu na preparate vitamina D3 u obliku kapsula, tableta ili kapi. 

Pakovanja D3 SPRAY® i D3 SPRAY KID® sadrže čak 140 pojedinačnih doza, prijatnog su okusa banane zbog čega ih rado uzimaju i najmlađi.


oktobar 13. 2020

maj 28. 2023 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%