PRESS CENTAR / AKTUELNE INFORMACIJE
Sve informacije o aktivnostima naše kompanije na jednom mjestu.

U Bosnalijeku i ove godine obilježen Svjetski dan dijabetesa

Obilježavanje Svjetskog dana dijabetesa (WDD) najveća je svjetska kampanja podizanja svijesti o dijabetesu. Pokrenuta je 1991. godine od strane Međunarodne dijabetičke federacije (IDF) i Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) i obilježava se 14. novembra svake godine.


U Bosnalijeku i ove godine obilježen Svjetski dan dijabetesa

Povodom obilježavanja Svjetskog dana dijabetesa, najveća domaća farmaceutska kompanija Bosnalijek, u saradnji sa JU Zavod za medicinu rada Kantona Sarajevo, organizovala je besplatno mjerenje nivoa šećera u krvi za svoje zaposlenike.

Dijabetes, pored kardiovaskularnih i malignih bolesti, predstavlja jedan od vodećih uzroka obolijevanja i smrtnosti kako kod nas, tako i u svijetu. Dijabetes se naziva globalnom epidemijom jer broj oboljelih  dramatično raste iz godine u godinu.

Kao kompanija koja je posvećena brizi o zdravlju, Bosnalijek nastoji kontinuirano promovisati prevenciju i ranu dijagnozu bolesti kao ključni segment zaštite zdravlja. Nažalost, prevalenca obolijevanja od dijabetesa se povećava, a posebno zabrinjava sve češća pojava ove bolesti kod djece. Nastavit ćemo podržavati preventivne akcije, s ciljem podizanja svijesti o načinima umanjenja rizika od razvoja dijebatesa, ali i drugih bolesti", poručili su iz Bosnalijeka.novembar 14. 2023
Ranije objavljeno
Bosnalijek i ove godine pružio podršku obilježavanju Ljubičastog dana ... Bosnalijek ostvario povećanje prodaje na svim tržištima, postignut sjaja ... Bosnalijek i ove godine najpoželjniji poslodavac u oblasti farmacije Bosnalijek podržao Emergency Medicine Weekend Sarajevo 2024 Bosnalijek sponzor Simpozija otorinolaringologije i hirurgije glave i vr ... Više od 20 godina Bosnalijek podržava prvu porodicu iz SOS Dječijih sela ... U Bosnalijeku i ove godine obilježen Svjetski dan dijabetesa Bosnalijek podržao sponzorstvom 8. Studentski kongres Hrana – Ishrana – ... Bosnalijek generalni sponzor najvećeg kongresa farmaceuta u Bosni i Herc ... Održana Škola EKG-a i srčanih aritmija

april 21. 2024 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%