PRESS CENTAR / AKTUELNE INFORMACIJE
Sve informacije o aktivnostima naše kompanije na jednom mjestu.

U Budvi održan II Simpozij o atrijalnoj fibrilaciji (AF Sonar)

Drugi po redu, Simpozij o atrijalnoj fibrilaciji (AF Sonar) u organizaciji najvećeg farmaceutskog proizvođača Bosnalijeka, održan je u Budvi od 28. septembra do 1. oktobra 2022. godine.


U Budvi održan II Simpozij o atrijalnoj fibrilaciji (AF Sonar)

Trodnevni Simpozij pod motom „Sve što trebate znati o atrijalnoj fibrilaciji na jednom mjestu", obuhvatio je brojne teme o atrijalnoj fibrilaciji, od definicije, podjele i kliničkih ishoda do dijagnostičkih procjena i preporuka za liječenje.

Predavači su bili eminentni stručnjaci iz oblasti kardiologije, a Simpoziju je prisustvovalo 47 ljekara iz cijele Bosne i Hercegovine.  

U okviru Simpozija, održano je i stručno predavanje o rivaroksabanu, Bosnalijekovom lijeku iz skupine oralnih antikoagulanasa. Ovu izuzetnu prezentaciju održao je dr. Elnur Smajić, šef Odjeljenja za kardiologiju u Internoj klinici UKC – a Tuzla.

Učesnici Simpozija bili su oduševljeni organizacijom i programom te su uputili čestitke i pohvale zaposlenicima Bosnalijeka, koji su se potrudili da i ovaj događaj prođe u najboljem redu i ispuni sva očekivanja.

Atrijalna fibrilacija je najčešći tip nepravilnog i iregularnog rada srca (aritmija). Može se javiti u svakoj životnoj dobi, međutim češća je kod starije populacije i muškaraca. Veoma je važno prepoznati ovaj poremećaj srčanog ritma i pravovremeno djelovati adekvatnom terapijom.
oktobar 5. 2022
Ranije objavljeno
Danski novinari uvjerili se u vrhunski kvalitet Bosnalijeka Bosnalijek uputio pomoć građanima poplavljenih područja Unsko-sanskog ka ... Sa prihodima od 221,1 milion KM, Bosnalijek u 2022. godini ostvario hist ... Bosnalijek obilježio Ljubičasti dan u Tuzli, Travniku i Bihaću Radnici Bosnalijeka organizovali akciju dobrovoljnog darivanja krvi Bosnalijek i Abdi Ibrahim potpisali Ugovor o saradnji - počinje plasman ... Bosnalijek organizovao stručna predavanja u Tuzli Bosnalijek obara vlastite rekorde poslovanja Bosnalijek podržao generalnim sponzorstvom Kongres XI Foruma porodične/o ... Bosnalijek obilježio 100 godina od otkrića lizozima i 46 godina od počet ...

juni 07. 2023 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%