PRESS CENTAR / AKTUELNE INFORMACIJE
Sve informacije o aktivnostima naše kompanije na jednom mjestu.

XVIII škola EKG – a i srčanih aritmija

U hotelu Nomad na Bjelašnici, u periodu od 17. do 19. maja 2024. godine, održana je osamnaesta trodnevna „Škola EKG – a i srčanih aritmija“, koju su organizirali Kardiološki edukativni centar Sarajevo (KECS) i najveća domaća farmaceutska kompanija Bosnalijek kao pokrovitelj.


XVIII škola EKG – a i srčanih aritmija

U školi su učestvovali mladi doktori medicine, specijalizanti i specijalisti iz cijele BiH. Razmijenjivalo se znanje o osnovama EKG – a, mehanizmima nastanka aritmija i upoznavalo učesnike o najučestalijim problemima na ovu temu. Škola je bila interaktivnog karaktera sa radionicama, prikazima slučaja te podjelom edukativnog materijala i certifikata o učešću na samom kraju edukacije.

Tokom sesija diskutovalo se o praktičnim i aktuelnim temama. Predavači su prezentirali svoja iskustva iz prakse pomoću prikaza slučajeva. Mladi ljekari su imali aktivno učešće tokom sesija i radionica,  iznosili svoja zapažanja i postavljali pitanja članovima KECS – a o optimalnim rješenjima na postavljene slučajeve iz njihove prakse.

Edukativni programi u organizaciji Bosnalijeka i KECS – a održavaju se osam godina te je organizacijom EKG Škola i Škola AKS educirano 850 mladih ljekara iz cijele BiH. Na ovaj način Bosnalijek daje značajan doprinos razvoju, usavršavanju vještina i znanja mladih ljekara, a samim tim i unaprijeđenju kvaliteta zdravstvenih usluga, čiji su krajnji korisnici stanovnici BiH.

maj 21. 2024
Ranije objavljeno
Zaposlenici Bosnalijeka organizovali akciju darivanja krvi Održan tradicionalni Porodični dan Bosnalijeka Bosnalijek prezentirao prvi Izvještaj o održivom poslovanju Održana 20. Mostarska psihijatrijska subota U Neumu održan XIV Simpozij biološke psihijatrije – psihofarmakologije s ... XVIII škola EKG – a i srčanih aritmija Bosnalijek nagradio sportske klubove za uspješne rezultate Bosnalijek nastavlja rast prihoda i modernizaciju proizvodnih kapacitet ... 8. Okrugli sto neuropsihijatara okupio stručnjake iz cijele BiH Bosnalijek donirao dva EKG aparata Domu zdravlja Bosanska Krupa

juli 23. 2024 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%