INVESTITORI / AKTUELNE INFORMACIJE
Aktuelne finansijske informacije vezane uz naše poslovanje i događaje koji na njega utiču.

Kontinuirani rast: Prihodi Bosnalijeka u 2017. godini povećani za 35 posto

Prihodi Bosnalijeka u prvih devet mjeseci 2017. godine, povećani su za 35 posto u odnosu na isti period prošle godine.


Kontinuirani rast: Prihodi Bosnalijeka u 2017. godini povećani za 35 posto
Bosnalijek je u ovom vremenskom periodu ostvario prihod od 92 miliona KM, što predstavlja rast od 35 posto u odnosu na prvih devet mjeseci 2016. godine.

Kontinuirani rast prodaje Bosnalijekovih proizvoda na inozemnim tržištima nastavljen je i u ovoj godini, iako je rast prihoda rezultat i pozitivnih kretanja na tržištu BiH.

Nastavljen je trend rasta učešća izvoza u ukupnom prihodu, pa je prihod ostvaren na inozemnim tržištima činio 64 posto ukupnog prihoda od prodaje, ali i jačanje pozicije na domaćem tržištu uz ostvaren rast prihoda od prodaje od 13 posto", istaknuo je direktor Bosnalijeka Nedim Uzunović.

Dobit kompanije prije oporezivanja iznosi 5,5 miliona KM. 


oktobar 29. 2017
Ranije objavljeno
Održana redovna godišnja Skupština Društva Bosnalijek d.d. Obavještenje o ponovnom sazivanju redovne godišnje Skupštine Obavještenje o sazivanju redovne godišnje Skupštine Društva Bosnalijek d ... Obavještenje o ponovnom sazivanju vanredne Skupštine Društva Bosnalijek ... Izvještaj Odbora za glasanje sa ponovno sazvane redovne godišnje Skupšti ... Obavještenje o ponovnom sazivanju redovne godišnje Skupštine Društva Bos ... OBAVJEŠTENJE O SAZIVANJU REDOVNE GODIŠNJE SKUPŠTINE DRUŠTVA BOSNALIJEK ... OBAVJEŠTENJE O SAZIVANJU VANREDNE SKUPŠTINE DRUŠTVA BOSNALIJEK D.D. Obavještenje o sazivanju ponovne vanredne Skupštine Društva Bosnalijek d ... OBAVJEŠENJE O SAZIVANJU VANREDNE SKUPŠTINE DRUŠTVA BOSNALIJEK D.D.

juli 23. 2024 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%